Strijd tegen meerdaags WTTF bij raad Landsmeer

De actiegroep Hart voor het Twiske probeert via de gemeenteraad van Landsmeer een meerdaagse versie van het festival Welcome to the Future tegen te houden.

Het festival is in het Landsmeerse deel van het Twiske. De actiegroep roept tegenstanders van een meerdaags festival op naar de raadsvergadering van 10 oktober te komen.

Het Recreatieschap is akkoord met uitbreiding van het festival, volgens Hart voor het Twiske “vanaf 2021 een mega-festival in onze achtertuin, het kwetsbare en unieke Natura2000-gebied het Twiske, midden in het broedseizoen.”

De actiegroep vreest geluidsoverlast gedurende twee of drie dagen, “tot in de nacht (op zaterdag tot 04.00 uur)”, 25.000 bezoekers per dag, 3.000 festivalgangers die overnachten (oplopend tot 8.000), “massale verkeersstromen van komende en vertrekkende festivalgangers”, “zwaar verkeer en materieel voor op- en afbouw festival (stikstof!)” en “2 of meer weken afsluiting deel Twiske voor wandelaars, fietsers en andere Twiskebezoekers.”

Volgens de actievoerders zijn de inkomsten allerminst noodzakelijk voor het Recreatieschap dat geen begrotingstekort meer heeft.

Het festival trekt nu zo’n 20.000 bezoekers. De eendaagse 2020-editie is gepland op zaterdag 25 juli.


Meta: bericht gebaseerd op persbericht Hart voor het Twiske, aangevuld met gegevens van website WTTF en informatie over huidige bezoekersaantallen, eigen foto De Orkaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *