Strontzieke hond in Krommenie

Waarschuwing: dit bericht niet lezen vlak na het ontbijt.

Op de Facebookpagina Krommenieërs wordt een wildpoeper (misschien zelfs meerdere) gesignaleerd met een voorkeur voor het rondje Noorderham.

Eén van de favoriete routes voor Krommenieërs die een hond moeten uitlaten. Pas op!

“Elke dag loop ik met mijn twee honden een rondje Ham. Vaak zie ik zakdoekjes liggen, nee, geen zakdoekjes waarin gesnoten is, maar waarmee iemand zijn kont heeft afgeveegd. Daarnaast uiteraard uitwerpselen.” Deze hondenbezitster doet een dringend beroep op de wildpoeper(s) om net als de eigenaar van honden de ontlasting mee te nemen in een plastic zak in plaats van achter te laten als monument voor hun stoelgang. Want zij weten niet welk onheil hun grote boodschap veroorzaakt.

De hond van de desbetreffende mevrouw heeft zich namelijk tegoed gedaan aan de uitwerpselen. “Klinkt uiteraard vies en dat is het ook,” schrijft ze, “maar schijnbaar is mensenstront onweerstaanbaar”. (Voor honden, nemen we voor alle zekerheid maar aan.)

Twee uur later kon het baasje met een doodzieke hond naar de dierenarts. Diagnose: ziek door de restanten van medicijnen of wellicht drugs in de ontlasting. Dringend verzoek:

“Denk even na voor je gewoon langs de kant van de weg gaat zitten. En voor u als hondenbezitter is een waarschuwing op zijn plaats, want onze hond is nu heel ziek”.

(Uit latere meldingen blijkt dat de hond aan de beterende hand is.)

Tekst: Jaap de Jong

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *