Stuur ons uw vuilnis! (dag 2)

Gister de Havenbuurt, de Czaar Peterstraat en winkelcentrum Gibraltar. Vandaag La Palma (dan denk we eigenlijk aan witte stranden en palmbomen), station Zaandijk Zaanse Schans en de Burcht.

Heeft HVC het onder controle? Wordt het beter? Of is het dweilen met de kraan open? Stuur ons je vuilnis!

Wat kwam de afgelopen periode langs op de Orkaan: de Morgensterstraat, Poelenburg, Panneroodstraat, Peldersveld (Gibraltar), Peperstraat, Hogendijk, Czaar Peterstraat, het Eiland, Westzaderdijk, Rustenburg, Havenbuurt, Touwslagerstraat, station …

Boven La Palma (Zaandam) via het Twitter-account van Harmen1966. Onder vier autobanden, keurig opgestapeld bij station Zaandijk Zaanse Schans (foto Petra Hoogkamer).

Kerstbomen op de Burcht (Simone Ronchetti), nadat de ophaaldienst langs is geweest.

Kerstbomen en deel van een bankstel (Czaar Peterstraat).

Onder de volle oud-papierbox in de Havenbuurt (Erik Schouten) en wat er dan gebeurt: meteen ontstaat er een vuilnisbelt omheen. Vuilnis is besmettelijk, staat er één doos naast, dan volgt snel meer.

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Angela de Vos

  Die mensen mogen wel uitkijken. Toen in 2020 de container in de straat 2 weken niet bereikbaar was vanwege het openbreken van de straat, gooide ik één zak naast de container. Er kwamen ondertussen al maden uit.
  Kreeg naderhand ook een boete van 195 euro.

 • Ingrid Van Deudekom

  Ik zou even naar een andere container zijn gegaan. Er zijn toch meer van die dingen in de buurt, die op je pas werken? Soms moet je iets meer moeite doen.

  • Dimitrie Grinwis

   Bij La Palma is een deel inmiddels weggehaald. Vanmorgen lagen er nog maar een paar zakken.
   De containers zelf lijken me niet geleegd, want één dag is echt niet genoeg om alle containers opnieuw te vullen. (Ja, de containers zelf waren vanmorgen vol.)

  • Simone Ronchetti

   Hier, Prins Hendrikkade, Burcht, Muziekbuurt, mist een 2e container. Er zou er een bijkomen op de Burcht, omdat op P.H.Kade niet kan door leidingen e.d. Dus hier geldt niet dat er dichtbij een andere container is 🙁 (en ik heb een oude retropas, die alleen maar hier het doet)

 • Mari de Boer

  Net terug van vakantie valt de rommel in Zaandam extra op.Vroeger lag men vaak een dweil op de stoep nu is het dweilen met de kraan open. Waar is het toch zo misgegaan?

  • Bert Versteeg

   Het zal wel te maken hebben met contracten tussen de HVC en de gemeente Zaanstad.
   Ik weet natuurlijk niet wat daar in staat maar het zou kunnen dat er afgesproken is dat de HVC 1x per week de containers komt legen en als dan blijkt dat de containers ( of een deel van de containers) 2x per week geleegd moeten worden dan zal de gemeente extra moeten betalen en/of het contract moeten aanpassen.

   • Ingrid Van Deudekom

    Al zou HVC de containers elke dag legen, iedereen begrijpt dat autobanden, bankstellen, rollen tapijt en matrassen er niet in passen. Het gaat hier om asociaal gedrag van mensen die geen binding hebben met de buurt.

    • Adriaan van Tulpenbaard

     Twee van die banden op de photo lijken nog wel genoeg profiel te hebben, die zouden nog wel een tijdje kunnen meegaan op de achterwielen, dat is zonde.

    • Bert Versteeg

     Natuurlijk zijn er asocialen, die vaak niet eens in de buurt wonen ook, van alles naast de containers gooien.
     Verder zie je regelmatig dat er te grote stukken in de containers worden gepropt waardoor het vast blijft zitten en de klep niet open kan.
     Het is wel zo dat als een ondergrondse container niet open wil je kunt bellen en vaak is het probleem snel verholpen.
     Grofvuil wordt tegenwoordig weer door de gemeente opgehaald maar je moet er wel een afspraak voor maken maar je kan je troep ook zelf wegbrengen.
     Het is wel zo dat containers regelmatig vol zijn dus de frequentie van het ledigen zou voor die containers omhoog moeten
     Bij ons in Westerkoog valt het gelukkig allemaal nog wel mee maar bij het winkelcentrum zijn regelmatig de papier-en glascontainers vol en dan zetten de mensen het er ook naast.

 • Gerard kraaier

  Natuurlijk is dit niet goed. Maar mijn vraag is: werkt dit systeem wel? Vaak zijn er verstoppingen in de ondergrondse containers of….worden niet regelmatig geleegd. Flat bewoners hebben geen kliko’s en die pleuren (althans een helehoop mensen) alles naast de containers.

  • Bert Versteeg

   Alles heeft met geld te maken, zo simpel is dat.
   De HVC heeft een contract met de gemeente Zaanstad om de containers eens in de zoveel tijd te legen en als die periode te lang is waardoor de containers vol zijn is hun probleem niet evenmin als de troep die er naast wordt gezet.
   En inderdaad, bij flats zie je regelmatig grofvuil naast, voor of achter de containers maar hoe is dat afgesproken met de gemeente?
   Mensen die op een flat wonen hebben mijn inziens dezelfde rechten en plichten als anderen en als zij hun grofvuil hebben aangemeld en hebben aangegeven waar hun afval staat of ligt dan is dat goed en de meest logische plaats voor die mensen om hun grofvuil aan te bieden is bij de containers.

 • Fred Blijestein

  Vreselijk irritant dat de pasjes niet op andere containers passen. Bij mij staan 2 grijze containers op 25 mtr afstand. Echter de pasjes werken niet op elkaars containers, zodat je je huisvuil in geval van nood niet naar de andere container kan brengen. Heel vreemde policy van HVC.

 • Karin Huisman

  Wat een achterlijk bericht, dit is de omgekeerde wereld.
  Je ziet toch dat dit gedrag is van tokkies, kijk dan zelf autobanden, kerstbomen die iedereen in huis heeft gehaald. Maar nu ineens niet weten dat ze hem in konden leveren op zaterdag, in de groen bak klein maken of wegbrengen naar het afval station.
  Te veel moeite om een doos klein te maken en de ondergrondse weer lekker vast komt te zitten.
  En vervolgens de zakken ernaast knallen, want dan ben je er maar van af.
  Ik zou zeggen pak de fiets dan zie je dat sommige wijken altijd een bende is, ondanks de lege containers en andere wijken heel schoon zijn.
  Alles valt en staat hier met gedrag van kakkerlakken dus verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *