Stuur ons uw vuilnis!

Eerlijk gezegd zijn we een beetje huiverig om berichten over volle HVC-containers, ‘spontane’ vuilnisbelten en rondzwervend huisvuil te plaatsen. Als we het doen, is het omdat het behoorlijk extreem is (en dat gebeurt vaak genoeg).

Het resultaat is meestal dat we veel tips en foto’s krijgen over andere dumpplekken. En wat moet je er dan mee? Plekken waar de containers staan, lijken in toenemende mate te veranderen in vuilnisbelten.

Maar we doen het deze keer toch. We zagen het zelf, kregen foto’s en tips van lezers (en vragen in de gemeenteraad). Boven de volle oud papierbox in de Havenbuurt en wat er dan gebeurt: meteen ontstaat er een vuilnisbelt omheen. Vuilnis is besmettelijk, staat er één doos naast, dan volgt snel meer.

Onder de Czaar Peterstraat, daar is het vrijwel elke week raak. En daaronder nog meer. Zo kregen een persbericht van De Socialisten (ex-SP) die vragen stellen aan B&W over de leefbaarheid in de buurt van de Zuiddijk, ook hier speelt afval een belangrijker rol:

“Een veel gehoorde klacht van bewoners en ondernemers is dat ze ‘meldingsmoe’ zijn. Ze zien geen resultaten na klachten en meldingen, ondanks de oproep van burgemeester Hamming om meldingen te doen bij overlast.

De moedeloosheid is te begrijpen. Wanneer meerdere meldingen worden gedaan van bijvoorbeeld dumpingen van afval en deze keer op keer niet door de gemeente worden opgepakt, neemt de geloofwaardigheid als overheid af.”

Wat kwam de afgelopen jaren langs op de Orkaan: de Morgensterstraat, Poelenburg, Panneroodstraat, Peldersveld (Gibraltar), Peperstraat, Hogendijk, het Eiland, Westzanderdijk, Rusteburg, Havenbuurt, Touwslagerstraat…

Heeft HVC het onder controle? Wordt het beter? Of is het dweilen met de kraan open? Stuur ons je vuilnis!

Deel dit artikel:

2 reacties

 • J. Bree

  Sowieso ook melden via ‘Slim Melden Zaanstad’. Tijdens mijn dagelijkse wandelingen maak ik van alles foto”s wat betrekking heeft op de openbare ruimte, zoals:
  Dumping
  Vandalisme
  Zwerfvuil
  Deze upload ik dan met plaatsbepaling via https://zaanstad.slimmelden.nl/#/home en vaak genoeg wordt het dan de volgende werkdag opgeruimd, of, in geval van reperaties, enkele dagen later. Kleine moeite, groot plezier. Overigens is het bijna wel een dagtaak aan het worden met alles wat ik tegenkom maar ik woon graag in een schoon Zaanstad dus ik blijf stug melden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *