SVA heeft in haar eerste seizoen in de 2e klasse heel knap een periodetitel gewonnen. Met de winst van de 2e periode heeft de succesploeg van Jeroen Beukman zich in ieder geval geplaatst voor de promotiewedstrijden na afloop van de competitie. In de derby tegen KFC kwam de nummer twee van het algemeen klassement niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar aangezien de naaste concurrent Assendelft maar liefst 5-0 verloor van Saenden (na een 0-0 ruststand) kon het feest losbarsten bij SVA. 

In de 3e klasse is de beslissing in de strijd om de 2e periodetitel nog niet gevallen. Sporting Krommenie won met 3-0 van RCZ en heeft in de 2e periode zeventien punten uit negen wedstrijden. Directe concurrent Bergen wist ook te winnen en zij staan momenteel op zestien punten. Bergen heeft echter nog één inhaalwedstrijd tegoed op 1 april. Als Bergen in die wedstrijd verliest of gelijk speelt, dan wint Sporting Krommenie de 2e periodetitel. In de strijd om plaatsing voor de promotiewedstrijden deden Hercules Zaandam en WSV’30 ook goede zaken. Beide teams wisten een ruime zege te boeken op respectievelijk Alliance’22 (4-1) en RKEDO (0-3).

(onder de uitslagen een interview over de wedstrijd van WSV ’30)

Rood Wit Zaanstad wist dit weekend in de 4e klasse weer niet te winnen van een laagvlieger . Tegen hekkensluiter Hauwert’65 werden hele dure punten (0-0) laten liggen in de strijd om kampioenschap. Ook Zaandijk kwam niet tot een overwinning, op eigen veld werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen middenmoter ALC. Beide teams hebben nu vier punten achterstand op koploper St.George, al heeft Zaandijk nog wel een wedstrijd tegoed. 

De uitslagen van zondag zijn:

  • Saenden – Assendelft 5-0
  • SVA – KFC 1-1
  • RKEDO – WSV’30 0-3
  • Hercules Zaandam – Alliance’22 4-1
  • Sporting Krommenie – RCZ 3-0
  • Hauwert’65 – Rood Wit Zaanstad 0-0
  • Zaandijk – ALC 1-1

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

Door sportredactie Orkaan. Foto SVA: Michael Bruins. Video WSV’30 door Bert Putters.