’t Kwassie is een icoon in de Zaanstreek. De winkel met een groot assortiment in kunstenaarsbenodigdheden en een lijstenmakerij is in 1979 ontstaan in een houten huis op de Parkstraat. Na bijna 45 jaar stopt de winkel. Eigenaren Freek en Mariëtte Peters gaan met (pre)pensioen en sluiten de winkel.*

Na veel omzwervingen in de Zaanstreek vond ’t Kwassie in juli 2017 zijn plek in de Zaanbocht in Wormerveer. Klanten uit heel Nederland weten de winkel te vinden. Voor creatievelingen een echte snoepwinkel.

Freek en Mariette hebben besloten dat het tijd is om te stoppen met de ‘stenen winkel’.

We hebben het fantastisch gehad met leuke, lieve klanten. De Zaanbocht is een geweldige plek. We willen met onze ‘grijze koppies’ vrij zijn om samen dingen te gaan doen die we willen doen. Het is goed zo!

Het is de bedoeling om half maart de deuren van de winkel aan de Zaanweg 122 te sluiten. Daarom is er de komende 2 maanden een leegverkoop met flinke kortingen.

Mariëtte gaat na de sluiting van de winkel zeker niet stilzitten. Ze blijft doorgaan met de cursus Bob Rossen. Daarnaast blijft ze ook met Stichting Uit De Bocht creatieve evenementen in de Zaanbocht organiseren. Op zaterdag 8 juni vindt Kunst uit de bocht plaats. ‘Het is de bedoeling om het Montmartre gevoel dit jaar nog verder te omarmen en de bezoekers nog meer het gevoel te geven te vertoeven in Franse sferen.’

In de zomer, op zaterdag 7 september, is een nieuwe editie Tegendraads: van schaap tot draad gepland.

* Het Kwassie bestaat sinds 1979. Freek en Mariëtte Peters zijn sinds 2007 eigenaar en zitten sinds 2017 in de Zaanbocht. In de eerste versie van dit bericht was dat niet helemaal duidelijk.

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Mariëtte Peters, Foto’s: Michel Schermer