Tandarts steekt Westzijde over (Groepspraktijk verhuist)

Na 48 jaar verhuizen de tandartsen, mondhygiënistes, assistentes (m/v) van de Tandartsen Groepsprakijk Westzijde naar de overkant van de straat.

De Groepspraktijk betrekt ruimtes op één van de bovenste verdiepingen van de voormalige Verkadefabriek, schuin tegenover de huidige plek.

De nieuwe Groepspraktijk Westzijde (die de naam dus niet hoeft te veranderen) krijgt op de nieuwe plek twee maal zoveel ruimte als in het statige gebouw Westzijde 79.

Volgens de planning had de verhuizing overigens al achter de rug moeten zijn, maar het ging allemaal iets minder snel dan gepland.

In het pand woonde vroeger fotograaf Emile Muns. De villa heette ‘Nitras Argenti’ (zilvernitraat) maar die naam is weggeschilderd. Daarvoor woonde de familie Heyme Vis daar. In de jaren vijftig was de ‘Dienst voor de huisvesting van bejaarden en de Dienst voor Sociale Zaken’ van de gemeente Zaandam daar gevestigd (foto onder: Chris Krijt).

Foto: De Orkaan
Foto: De Orkaan
Foto: Chris Krijt (1955)
Foto: Han de Groot (Noord-Hollands Dagblad Krantencollectie)
Deel dit artikel:

12 reacties

 • Ruud ekkes

  Hoop dat het net zo mooi word als dat andere pand wand dat had sfeer vond ik ik ben benieuwd

 • Anneke de Boer-van der Wal

  Het is inderdaad een mooi pand, maar ik twijfel er niet aan dat de praktijk in Verkade ook heel mooi zal worden. Wel leuk om te zien dat de tandarts Ron Goenee die op de foto staat, mijn eerste tandarts was toe ik mij inschreef bij Groepspraktijk. Nu heb ik al jaren Peter Keizer, ook een hele goede tandarts.

 • Anneke Veenendaal

  Leuke foto met Ron Goenee, mijn tandarts die ik had. Ben al patient vanaf de opening van de Groepspraktijk en zeer tevreden, trouwens mijn hele familie is patient. Veel succes in het nieuwe pand en ik ben benieuwd!

 • Geert van der Laan

  Gefeliciteerd! Ik ben heel benieuwd. Ik kom gauw een keer kijken!
  Geert (oud collega)

  • Betty Kooij

   Hi Geert, alles goed met je? wat leuk om een berichtje te lezen van je. Wij Angelique en Betty zitten iets te drinken en waren oude koeien uit de sloot aan het halen en moesten aan je denken. Misschien zien we je bij de opening al laat die nog wel ff op zich wachten maar wie weet? gr van je oud collega’s

 • D. a Verbunt

  Jammer dat ze gaan verhuizen uit dat prachtige pand maar zo een schitterende praktijkmet vele vakkundige mensen heeft door drukte meer ruimte nodig ik ben al 45 jaar bij Peter Keijser en hoop dat hij nog jaren zal blijven succes met alles

 • D den Olden

  Ik hoop dat het Verkade-gebouw goed bestand tegen zware regenbuien, want vandaag sloot SMC al om 14.00 uur vanwege lekkage en dat zit op de begane grond.

 • Xandra Bender

  Wat gaat er met het prachtige oude gebouw gebeuren?

 • FS Kok

  Is er al iets bekend over de nieuwe bestemming en is het een monument, de tuin wordt hopelijk ook behouden, echt een aanwinst!

 • Cees de Leeuw

  Van harte gefeliciteerd met deze geweldige beslissing

 • Dirk Schoonderbeek

  In 1974, toen de Groepspraktijk Westzijde werd geopend was er een groot tekort aan tandartsen in de Zaanstreek. Veel ziekenfondspatienten waren verstoken van tandheelkundige hulp. Henk van Hemert en ondergetekende startten in dezelfde tijd een praktijk in Krommenie. We hadden een goede samenwerking met de oprichters van G.P. Westzijde. Helaas is Ronnie Goené vorig jaar juli overleden. De laatste jaren was hij een zeer bekende implantoloog die uitstekende cursussen gaf aan tandartsen die ook het plaatsen van implantaten onder de knie wilden krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *