(Te?) Mooy Westzaan

‘Beste bewoner, het is u vast niet ontgaan dat er ontwikkelingen gaande zijn op het terrein aan de Zuideinde 94.’ Zo start de tekst van de folder die voorzien is van de kop: ‘Van de rust van het dorp zo in de drukte van de stad’.

Dat dorp is Westzaan. En ontwikkelaar Martin Mulder (eerder van Ijntbouw B.V. en Cascade Bouw B.V.) nodigt omwonenden uit om kennis te nemen van zijn nieuwbouwplan.

Een bijzonder plan met elf huizen waarvan de verkoopprijs start op vijf ton. Maar, misschien een dingetje, de grond is nog niet overgedragen en de vergunning is nog niet rond. Toch staat Thijssen Makelaardij al vermeld als verkopend makelaar.

Evenwel moeten alle huurders, waaronder woonwinkel Le Dépôt voor het einde van januari 2023 hun boeltje pakken. In februari zou er al gesloopt gaan worden (maar een sloopvergunning hebben wij niet kunnen vinden).

Zaanstad heeft wel de start van de “procedure afwijking bestemmingsplan voor de realisatie van 11 nieuwbouwwoningen op het adres Zuideinde 94 te Westzaan” op 15 november op de website gezet.

Vragen, vragen, vragen rond dit project en… gelukkig organiseert Martin Mulder juist daarom een bijeenkomst. Dat staat in die folder!

‘Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over de status van het project en bent u in de gelegenheid eventuele vragen te stellen.’

Je bent van harte welkom op 29 november om 19.30 uur in de Waterraaf in Assendelft. En anders mag je al je vragen afvuren op de makelaars van Thijssen: 075-61 68 669.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Anne Domic

  Bijzondere gang van zaken…

  • Annalie Hillebrants

   De gang van zaken wordt in dit verhaal verkeerd geschetst. Er zitten daar nu geen huurwoningen. Er staat een oude loods. Er zijn een paar mensen die een deel van de loods huren voor opslag (boot, auto, caravan) en er is een winkel met brocante. Deze mensen hebben al een tijdje geleden van hun verhuurder te horen gekregen dat de verhuur van de locatie beëindigd ging worden. Het terrein is nu een zooitje.

   • De Orkaan

    Hoi Annalie, waar lees jij dat we schrijven dat er ‘huurwoningen’ staan?

    • Annalie Hillebrants

     Uit de reactie van Jeroen Bakker op jullie bericht. En voordat Anne Domic (en anderen), waarop ik ook reageerde, dit ook zou denken, heb ik het even vermeld. Bovendien vind ik door jullie manier van schrijven en de reactie van Anne Domic hierop dat jullie bepaalde zaken zonder onderbouwing insinueren.

     • De Orkaan

      ‘De gang van zaken wordt in dit verhaal verkeerd geschetst.’ stel je. Dat is nogal wat. Als er feitelijke onjuistheden in het bericht staan vernemen we het graag. Vooralsnog mist de onderbouwing van je kritiek op onze berichtgeving.

 • jeroen Bakker

  dus als ik het goed begrijp zijn de huidige woningen huurwoningen en deze worden gesloopt om (welkom in Zaanstad) er daarna woningen neer te zetten met een vanafprijs van ????? 5 ton. dus weer huurwoningen opofferen voor koopwoningen die voor normaal werkende mensen niet meer te betalen zijn. waarom niet huur voor (betaalbare) huur. ik zal de gemeente Zaanstad nooit begrijpen. recreatie moet wijken voor nieuwbouw en zelfs agrarische grond word (i) legaal omgezet naar bouwgrond en al het geld werd/word maar gepompt in centrum zaandam

  • Annalie Hillebrants

   Er zitten geen huurders van woningen daar. Nu staat er een oude loods waar een aantal mensen een deel van huren voor opslag (boot, auto, caravan). En enige tijd geleden was daar nog een wietplantage ontdekt. Het is daar nu echt een zooitje. Huurwoningen staan daar zeker niet en worden dus ook niet gesloopt.

 • Evert de Boer

  Zaken blijken vaak net even iets anders te zijn dan ze worden voorgesteld.
  Veel in de voorbereiding van dit plan is nog niet rond.
  Heb het idee dat meneer Mulder een beetje erg veel haast heeft met dit plannetje.

  Vragen die zo maar bij mij opkomen zijn: hoe zit het met elektrische aansluitingen van deze woningen en hoe met de stikstofproblematiek ?
  De grond is zeer ernstig vervuild met asbest, maar ook PCB houdende olie.
  Hoe groot is die olievlek eigenlijk, misschien wel tot onder de woningen aan het “kouwe aardappelenpadje” en die van de fam. Hakvoort, wie zal het zeggen.

  Dat mevrouw Hillebrants nogal moppert op de Orkaan is begrijpelijk, zij en de projectontwikkelaar meneer Mulder zitten samen in het bestuur van “Rotary Zaanstad”. Op zich geen probleem natuurlijk maar dat had misschien even gemeld moeten worden, toch ?
  Hoe dan ook, niet geheel onpartijdig denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *