The Monument Hotel (en de rest: veel plannen)

Al een paar maanden wordt de bovenverdieping van het voormalige postkantoor op de Dam in Zaandam verbouwd. Er moet hotel ‘The Monument’ komen met 30 kamers aldus de tekst op het spandoek op de gevel.

Voorheen zaten hier Club7 (Club 7even), Club Sky en Level2. Ook was er korte tijd een corona-sneltestlocatie.

Het nieuwe hotel is onderdeel van de Zaancity Group die ook The Mail Company (onder het hotel in aanbouw), Eve (ook op de Dam) en Batavia 1894 (Wormer) bezit. Snel gaat het niet met de bouw. Erik Esteie legde vrijwel dezelfde situatie (ramen met plastic afgedekt) vast in begin mei 2022.

UPDATE: volgens de Zaancity Group gaat het hotel Mail Monument Hotel heten.

Met een ander hotel in het centrum van Zaandam, Hotel You aan de Westzijde (het oude Typhoongebouw), schiet het helemaal niet op. De eerste vergunning dateert al van 5 jaar geleden en vanaf 2018 wordt er verbouwd, dat wil zeggen toen begon de verbouwing. Nu gebeurt al al tijden (bijna) niks.

Het aantal plannen voor hotels in Zaanstad is indrukwekkend (Verkade, Hembrugterrein, Dam 34, Hogendijk, Zuiddijk, Westzijde 24-36, Noorderveld Wormerveer, Woonmall Assendelft) maar gerealiseerd wordt er veel minder.

Wel sloten er hotels en hostels: Zaanse Hostel aan de Westzijde (eerste problemen met vergunning, nieuwe eigenaar vertrok met noorderzon), Hotel Zaandijk (bomaanslagen, nu weer open als Hotel Zaanse Schans), Hotel de Dijk (drugs, mensenhandel) en de Witte Hoeck in Wormerveer (prostitutie).

Wij telden nu 12 actieve hotels in Zaanstad (maar we kunnen er eentje gemist hebben) met in totaal ruim 800 kamers.

UPDATE 2: in Westzaan is inmiddels het JongWijs-hotel (3 kamers) geopend.

Nu actieve hotels in Zaanstad met aantal kamers

Hotel You (2020)
Roommate Hostel
Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *