Tieners gearresteerd voor overvallen snackbar Oostzaan en avondwinkel Zaandam

Voor overvallen op snackbar Family in Oostzaan en een avondwinkel aan de Kepplerstraat in Zaandam zijn de afgelopen week vier verdachten in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar aangehouden.

De minderjarigen worden verdacht van het plegen van meerdere gewapende overvallen. De aangehouden jongens uit Purmerend en Amsterdam worden ook verdacht van overvallen in Purmerend en Landsmeer.

Op avond van 14 februari rond 23.50 uur wordt een avondwinkel aan de Kepplerstraat in Zaandam overvallen door twee jongemannen met een vuurwapen. De buit bestaat uit een schamel bedrag aan geld. Hevig geschrokken blijft de eigenaar deze avond alleen achter aldus de politie.

Een dag later wordt omstreeks 18.45 uur snackbar Family in Oostzaan overvallen door twee personen. Dit is de meest gewelddadige in de reeks van overvallen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een vuurwapen. Niet alleen het personeel wordt bedreigd, klanten moeten op de grond liggen, onder hen ook een kind. De emotionele gevolgen voor alle betrokkenen zijn groot.

Hier de beelden van de overval in Oostzaan: (via NH Nieuws)

Chocoladereep

De eerste overval is op maandag 8 januari 2018 op Tankstation Total aan de Verzetslaan te Purmerend. Rond 20.15 uur dringen drie jongens de zaak binnen en bedreigen de medewerkster met een vuurwapen. Een vierde verdachte stond op de uitkijk bij vluchtscooters. De medewerkster brengt zichzelf kordaat in veiligheid, door naar een ruimte te gaan waar de overvallers niet kunnen komen. De overvallers verlaten de zaak maar nemen in hun vlucht toch nog even een paar chocoladerepen mee. Ook wordt een bos bloemen die voor in de winkel stond stuk gegooid op de grond.

Op 14 februari wordt een snackbar op de Van Beekstraat in Landsmeer overvallen door twee jongemannen die de snackbar binnendringen en dreigen met een vuurwapen. Er wordt een geldbedrag buit gemaakt en de verdachten vluchten weg.

Op 15 februari 2018 rond 18.00 uur, wordt een overval gepleegd op de winkel van een benzinestation aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend. Twee jongemannen lopen het tankstation in en trekken een mes. De buit is enkel wat klein geld en sloffen sigaretten.

Minderjarigen

De politie kan binnen zeer korte tijd vier verdachten aanhouden. Bij vrijwel alle overvallen is gebruik gemaakt van gestolen scooters om mee te vluchten.

Rechercheur De Visser:

“En dan blijken de overvallers minderjarigen te zijn. Kennelijk realiseren deze jongens zich niet wat ze hiermee aanrichten. Een eigenaar van een snackbar heeft zelfs zijn zaak een paar dagen gesloten vanwege de impact van de overval.”

De aangehouden verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek loopt en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Willemsen

  In de veronderstelling dat deze knaapjes nog ouders hebben dan hoop ik dat die ouders ook heel serieus worden betrokken bij de wandaden begaan door hun kinderen.

 • Ton

  Mooi eerst maar een paar jaar in de cel
  Dan kunnen ze er over nadenken wat ze doen
  Zo jong en nou al te beroerd om te gaan werken
  Bah ik haat dat

 • Suus

  Lang straffen werkt echter juist averechts @Ton, dus dat zou het meest onverstandig zijn om te doen. Als je wil dat ze in herhaling vallen, dan lekker lang de bak in, maar wil je de maatschappij en deze jongens echt helpen, dan is een combinatie van therapie, educatie en werk wel de oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *