Tijdelijk cameratoezicht bij station Krommenie-Assendelft

De omgeving van station Krommenie-Assendelft wordt aangewezen als tijdelijk cameratoezichtsgebied. Vandaag worden tijdelijke camera’s geplaatst die ten minste tot 1 januari 2021 blijven staan. Op het station zelf komt geen cameratoezicht.

Ook komt er vier weken lang cameratoezicht op de Tuinstraat in Zaandijk en Ringweg in Zaandam vanwege “meerdere incidenten die hebben plaatsgevonden waarbij de openbare orde ernstig is verstoord.”

Burgemeester Jan Hamming neemt het besluit over Krommenie-Assendelft “na meerdere zware geweldsdelicten”, hij wil “de openbare orde herstellen, het toezicht in het gebied te verbeteren en incidenten in de toekomst te voorkomen.”

Ook besloot de burgemeester cameratoezicht in te stellen op de Tuinstraat en de Ringweg voor een periode van ten minste vier weken.

“De incidenten die hier hebben plaatsgevonden zijn onacceptabel. Geweld hoort niet in de Zaanse straten thuis en we moeten er alles aan doen om dat te voorkomen. Daar speelt de politie een rol in, maar ook de gemeente neemt hierin verantwoordelijkheid. Een van de zaken die wij kunnen organiseren is tijdelijk cameratoezicht. Op deze locaties was inzet hiervan in mijn optiek nu nodig.”

Aan de Tuinstraat in Zaandijk heeft een ontploffing plaatsgevonden waarbij “van meerdere percelen ramen zijn gesneuveld en ter hoogte van de percelen 1, 3 en 5 het trottoir is weggeslagen.”

Op dinsdag 15 september 2020 heeft op de Ringweg in Zaandam een explosie plaatsgevonden. “Bij deze explosie zijn er van meerdere percelen ramen gesneuveld en er is brand geweest ter hoogte van de voordeur van perceel 62. In verband met schadelijke stoffen moesten de percelen 58, 60 en 62 tijdelijk ontruimd worden.”

Bij eerdere gesprekken tussen Prorail en gemeente bleek dat Prorail niet van plan waren op het station zelf cameratoezicht in te stellen. Hamming hoopt dat Prorail zich anders op gaat stellen:

“In het geval van het station gaan we er nog steeds van uit dat ook Prorail verantwoordelijkheid zal nemen.”

Volgens de politie blijkt dat er “de afgelopen maanden meerdere zware geweldsdelicten zijn gepleegd op en rond het station Krommenie-Assendelft. In sommige gevallen betrof het een vooraf afgesproken ontmoeting en soms betrof het een spontaan incident.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *