Cameratoezicht stations NS langs de Zaanlijn

De motie die DZ en POV gisteravond in de Zaanse raad indiende over cameratoezicht langs het spoor en op de stations, is aangenomen.

Aanleiding van de vraag om toezicht is de petitie van ondernemer Martin Kreekel, eigenaar van de kiosk Martin’s Broodjes en Boontjes op het station Krommenie – Assendelft. Die werd meer dan 600 keer getekend.

In de tijd dat hij kioskhouder is zijn er geweldsdelicten, vernielingen, ongelukken, en diefstallen geweest.

Alleen SP en ROSA stemden tegen de motie. In verband met de privacy, zou hun voorkeur uitgaan naar meer blauw op straat. Roland van Braam van de SP:

‘Er loopt geen politie meer op straat, wel veel managers en onderzoeksbureaus, dus moet iedereen gecontroleerd worden?’

Uiterlijk in mei zou er een plan van aanpak moeten liggen.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • JK

  Wat zijn de SP en ROSA toch een fijne partijen. I.p.v. camera’s zetten we 24 uur per dag een of meer agenten op elk station. Top-oplossing, daar kun je echt op bouwen. Volgens mij leven alle mensen uit die hoek in een soort Eftelingwereld. En sinds wanneer wil de SP meer politie? Waarom geen straathoekwerkers, jeugdhonken en allerlei andere jeugdkletsers in dienst genomen? Ach, guttie guttie, heb je zo’n slechte jeugd? Ja, ik snap wel dat je dan zaken moet beschadigen, vervuilen, vernielen en mensen moet lastig vallen.

  • Mark Peters

   JK, je bent zelf een anonieme reaguurder om de beschermers van privacy te bekritiseren. Komt een beetje hypocriet over.

   • JK

    Het gaat hier bij dit onderwerp vooral over de privacy van criminelen, die bij herhaling de boel vernielen. Niet om mijn privacy. Ik lever op het station graag wat privacy in om ellende te voorkomen. Ook snap ik nog steeds niet waarom als mensen het niet met je eens zijn, meteen ook niet mijn privacy respecteren door op de man te gaan spelen, en mijn privacy aan willen tasten, terwijl het onderwerp veiligheid op en rond een openbare gelegenheid is. Dat is pas hypocriet. En dus zouden Rosa en de SP ook gewoon voor camera’s kunnen stemmem. De inhoud van een kreet op de Orkaan is voor mij in elk geval leidend, ik weet immers ook niet of alle anderen, wiens mening ik lees, onder hun eigen naam opereren, en waarom dat dan plotseling van belang is als je (kennelijk) van mening verschilt.

 • Willemsen

  Dan maar wachten op de eerste beelden van die camera’s bij opsporing verzocht of ter plaatse of…. Hopelijk zijn het wel gestoken beelden.

  • hans van loo

   Dat mag je met de huidige techniek inderdaad op z’n minst verwachten,helaas is dat kennelijk nog niet altijd doorgedrongen.vaak zijn de beelden onbegrijpelijk slecht. En het tweede punt. De opsporing die je daarna mag verwachten. Ik betwijfel of er live naar de beelden wordt gekeken.Misschien enige tijd later als het zijn actualiteit heeft verloren….net zoals die opsporingsberichten met een baard.

 • Egbert Visser

  De beelden van de camera`s die in Zaandam Centrum hangen worden wel live bekeken.
  Agenten surveilleren door het Centrum en bij een incident worden ze door een agent die de beelden bekijkt direct naar de plek des onheils gestuurd.
  Zo zou dat ook bij de camerabeelden bij dat station moeten gaan.
  Als er alleen maar bewakingscamera`s komen te hangen waarvan de beelden pas uren later worden bekeken hebben die camera`s nauwelijks zin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *