Tijdens OV-staking wel treinen naar Schiphol

De rechtbank heeft beslist dat er op dinsdag 28 mei vier keer per uur een trein moet rijden tussen Amsterdam Centraal, Sloterdijk, Lelylaan, Schiphol en Hoofddorp. Dat is veel minder dan normaal waardoor er nog lange wachttijden en overvolle treinen zullen zijn.

Schiphol moet op die dag het aantal vluchten beperken van de rechter die uitspraak in een kort geding deed dat Schiphol aanspande. De bonden hebben voor die dag een 24-uurs OV-staking aangekondigd.

De NOS meldt dat het aantal treinen bij lange na niet genoeg is voor normale reizigersaantallen en alleen is bedoeld voor “noodzakelijke Schipholreizen”.

Schiphol zelf heeft het over “zeer beperkt treinverkeer” en waarschuwt voor “grote drukte op de wegen rond de luchthaven”:

“Reis je 28 mei met de trein van of naar Schiphol? Houd dan rekening met treinen die niet rijden, vertragingen en drukte in de trein en op de stations. Kies je voor de auto of taxi? In alle gevallen vragen we je rekening houden met extra reistijd, vertragingen en mogelijke annuleringen. Het is niet mogelijk om met de bus te reizen.”

Woensdag zal het treinverkeer langzaam op gang komen. Zeker in het begin van de dag worden vertragingen verwacht.

In Amsterdam is de IJtunnel open voor fietsers (niet voor voetgangers).

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *