We kregen een stembiljet, er staan borden, lijsttrekkers beheersen de talkshows, partijen flyeren en gaan van deur tot deur. De traditie van verkiezingsaffiches in de ramen daarentegen schijnt verleden tijd te zijn. Over ruim een week zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Vandaag en morgen wordt er gedebatteerd in Wormer (Groos/Kaasfabriek) en Zaandam (Café het Pand).

In Bar Groos/De Kaasfabriek in Wormer wordt vanavond een Woonmanifestatie georganiseerd door Rood Aan De Zaan (PvdA) onder de titel: ‘Wij willen wonen en wel nu!’ Deelnemers zijn Martin van Rijn (voorzitter van Aedes, de koepel van woningcorporaties), Taco van Hoek (Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid), Jelle Beemsterboer (BBB-gedeputeerde Noord-Holland), Eelco Taams (wethouder Oostzaan), Songül Mutluer (Tweede Kamerlid en kandidaat voor PvdA-GroenLinks), John van Nimwegen (directeur Wormer Wonen), Sanders (VVD), Remine Alberts (SP) en Jacobien van Boeijen (GroenLinks). Inloop vanaf 19.30 – aanvang 20.00. Dorpsstraat 206, Wormer.

Morgenavond (15 november) is er een debat ‘over links’ met vier verkiezingskandidaten in Café Het Pand. Onderwerpen: werken en wonen, de rol van de gemeente en rechtvaardig klimaatbeleid. Deelnemers zijn Renske Wienen (BIJ1), Eylem Köseoglu (Tweede Kamer-kandidaat GL/PvdA), Kivilcim Pinar (Partij voor de Dieren) en Remine Alberts (SP). Moderator is Natasja Groothuismink (wethouder ROSA). Het debat is van 19.30 – 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Locatie: Zuiddijk 7, Zaandam.

Door Piet Bakker. Bronnen: Café het Pand, Rood aan de Zaan.