Toermalijn-debacle kostte tot dusver 1,6 miljoen

Tot dusver heeft de gemeente Zaanstad minstens 1,6 miljoen uitgegeven aan de voorbereiding van de bouw van basischool De Toermalijn in Wormerveer.

De meeste kosten (ruim € 900.000) gingen naar de aankoop van het pand van de biljartvereniging en de sloop van dat pand en een deel van de oude school.

Omdat de aannemer vertraging oploopt, zijn daar ook € 95.000 extra aan uitgegegeven terwijl voor “architect en advieskosten” een half miljoen is uitgegeven. Legeskosten bedroegen € 100.000.

Alle interne kosten (ambtenaren, juridische dienst) zijn hier in de raming opgenomen.

Ondertussen is het geheel onduidelijk of de school op dezelfde plek komt, en zelfs in dat geval zullen er opnieuw kosten voor de architect en uitstelkosten voor de aannemer komen.

De Toemalijn gaat in ieder geval nog meer tekorten opleveren. Er is nog een budget van € 2.700.000 over terwijl de kosten voor de school minstens € 3.500.000 bedragen (als het op dezelfde plek komt) maar ook op kunnen lopen tot € 4.250.00 (als de school op een andere plek komt).

Hieronder nog eens de plattegrond van de school zoals die origineel gepland was.

brede-school-toermalijn-tekening-situatie-01-1040x600

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Jan de Bruin

    des te meer reden om de lening voor het Cultuurcluster van 30.000.000 te schrappen zodat er voor cultuur en voor onderwijs op langere termijn geld beschikbaar blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *