Tafelen bij Toko Gembira 失

Vanaf vandaag kunnen klanten die ’s middags een broodje halen of ’s avonds een maaltijd bij Toko Gembira afhalen, ook ter plekke eten. De Indonesische toko heeft eindelijk de lang gekoesterde wens vervuld om zitplaatsen voor de bezoekers te cre禱ren.

De toko is gestopt met het aanbieden van het ‘supermarkt’-gedeelte en richt zich alleen nog op de verkoop van maaltijden, broodjes en andere snacks. Hoewel je nog steeds sommige producten kunt kopen die in de schappen liggen, worden deze niet meer aangevuld.

Klanten moeten een nummertje trekken voordat ze kunnen bestellen. Een medewerker van Gembira meldde dat het sinds de opening om 12 uur al behoorlijk druk is.

“Het is vandaag behoorlijk druk, omdat mensen bij het zien van de nieuwe zitplaatsen toch even naar binnen komen om iets te eten te halen.”

Gezien de drukte kan je sinds vorige week ook via Thuisbezorgd bestellen. Gembira heeft drie vestigingen, waaronder een locatie in het Stadshart van Amstelveen en een vestiging in Alkmaar die in november is geopend.

(O ja, Gembira zit aan de Rozengracht in Zaandam, dat waren we in ons enthousiasme vergeten te vermelden in de eerste versie van dit bericht.)

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Heijn Edward

  Maar nergens staat waar de toko in de Zaanstreek is gevestigd

 • Astrid van Dijk

  Dit is op de Rozengracht

 • Susan Bauerdick

  het is op de Rozengracht

 • Marcel van den Heuvel

  Wel ontzettend jammer dat je er geen producten meer kan kopen. Het was d矇 speciaalzaak in Zaandam!

  • Eelco Aartsen

   Dat vind ik ook. Volgens henzelf kan je tegenwoordig alles ook bij de supermarkt kopen. Volgens mij is dat niet zo, bovendien vond ik het ook leuk om er boodschappen te doen, zo naast de markt.

   • Tijdje geleden gesproken met hun. Nagenoeg alle producten zoals kruiden, sambalsoorten e.d. en andere Oosterse produkten zijn tegenwoordig in de bekende nabijgelegen supermarkten verkrijgbaar tegen concurrerende prijzen. Die hebben een soort Oosterse hoek of straat. Daar kunnen ze niet tegenop om het daarnaast rendabel te houden. Vandaar deze keuze en beantwoorden aan de wens van steeds meer klanten om daar wat te kunnen eten.

 • Kitty Awondatu

  Ik snap het, maar vind het jammer. Ze zijn begonnen in de voormalige snackbar (Buter?) naast de oude V&D en toen kon je er ook eten.
  Helaas kun jeniet alles bij de supermarkt of de Turkse groenteboer/slager halen zoals ongebakken krupuk, kleefrijst om maar wat te noemen.
  Heel jammer maar ik wens ze wel veel succes

  • Kees Huyser

   Zijn die producten niet te koop bij Toko Kalimantan, ook op de Rozengracht tussen Domino’s Pizza en Nok Nok Thai? Daar kan je trouwens ook complete maaltijden afhalen.

 • Koolhaas. Karin

  heerlijk,nu kunnen we het gelijk opeten als we eventjes de stad ingaan. top

 • Henk Terol

  Dit is echt jammer. Ondanks dat wij er niet meer komen vanwege onze verhuizing was deze Toko voor de grote groep Indische maar Chinese en Surinaamse gemeenschap de winkel waar men hun (kwaliteits) producten konden kopen. De huidige eigenaren zijn intussen jonge gasten van de oorspronkelijke Indische familie. Voor ons was het de basis van onze keuken en die heeft altijd uitgeblonken met Indisch eten. Voor degene die het belangrijk vinden om een breed en diep assortiment te kunnen kopen: er is in Amsterdam Noord een enorme winkel gekomen waarin je alles wat maar met de Aziatische keuken te maken heeft aanschaffen. Slamat Makan.

 • Siep Prins

  Nee.. NEEE!! Waarom iet repareren dat niet kapot is???
  Ik kan wel janken.

 • Marjolein vd kamp..

  op de zuiddijk zit ook een toko waar je veel producten kan kopen en ook maaltijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *