Toneelregisseur Leo van Herk overleden

Het Zaans Centrum voor Amateurtoneel (ZCA) meldt op Facebook het overlijden van Leo van Herk (65) uit Krommenie.

‘Een man die zich gedurende tientallen jaren vol overgave heeft ingezet om de theaterwereld van de Zaanstreek mooier, beter en interessanter te maken. Zijn gezondheid was al jaren problematisch, maar zijn overlijden komt toch als een grote schok,’ aldus het in memoriam van ZCA.

Leo van Herk was  werkzaam in het onderwijs, ondermeer als adjunct-directeur van basisschool De Hoeksteen in Krommenie. In zijn vrije tijd was hij op veel fronten actief voor het amateurtoneel dat in de Zaanstreek een professionele kwaliteit heeft. Hij was voor het ZCA betrokken hij de organisatie van eenakterfestivals, theaterdagen, masterclasses en cursussen. Als regisseur werkte hij voor theatergroep Tegenlicht in Zaanstad en de toneelgroep Morgana in Krommenie. Hij was daarnaast gastregisseur bij veel toneelgezelschappen in Noord-Holland. Hij was twintig jaar bestuurslid van de Amsterdamse Amateurtheaterschool, bestuurslid van het Comité Amateurtoneel Vlaanderen-Nederland, recensent en jurylid. (Groot toneel ABC)

De foto komt van de ZCA

Een bijdrage van Jaap de Jong

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Dennis

    Bijzondere man. Hij was mijn leraar in groep 8, weet nog dat hij onze afscheidsmusical regisseerde.

  • Margriet Berger

    Voor iedereen in het Zaanse en ver daar omheen: gecondoleerd met dit verlies. Ik heb Leo niet persoonlijk gekend, maar wel veel gemaild i.v.m. de voorstellingen van het Ouderkerks Toneel Gezelschap. Ook genoot ik altijd van zijn amateur-toneel-uitgave (ZCA).
    Bij toeval hoorde ik van zijn overlijden en dit is echt een schok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *