Tony Chocolonely niet naar Achtersluispolder, Zaandam

Chocolademaker Tony Chocolonely ziet af van plannen om in pakhuis De Vrede in de Achtersluispolder (Zaandam) het het hoofdkantoor, een chocoladefabriek en een ‘chocolade-experience’ te vestigen.

De financiering was al een probleem waardoor de aankoop van het pand nog niet is gerealiseerd. Tony Chocolonely heeft eerder dit jaar een eigen chocoladefabriek in België gekocht waardoor de noodzaak voor een nieuwe eigen fabriek is afgenomen.

Dat blijkt uit een bericht vandaag in Het Parool.

De plannen dateren uit november 2018, lees hier ons dossier (acht berichten voordat we dit schreven) over het chocolade-circus.

Ook zijn ooit plannen voor een hotel geopperd.

Deel dit artikel:

7 reacties op Tony Chocolonely niet naar Achtersluispolder, Zaandam

 1. Loek Korff schreef:

  Als Amsterdam slim is (en Zaandam ook) zou hier het slavernijmuseum in kunnen worden ondergebracht. Een monumentaal pand vlakbij de plek (aan de Zaan) waar de schepen werden gebouwd voor o.a. de VOC.

  • Yvonne Valk schreef:

   He ja..
   Er komen gouden tijden aan voor de musea. 😉 Het gaat natuurlijk ook al super in die branche. Hier is echt behoefte aan.
   Weet ook nog een andere… Ze zijn op zoek naar 12.000 asielzoekersplekken volgend jaar in Nederland.
   Verbouwen tot appartementen voor starters en studenten is zeker geen optie?

 2. Monique Zonneveld schreef:

  Ja, inderdaad goed idee Yvonne om hier starterswoningen te realiseren en dan met een redelijke huur of koopprijs. Hopelijk kan de Vrede behouden blijven in al zijn glorie.

 3. Fred Blijestein schreef:

  Wat moeten wij nu weer met een slavernij museum? Laat dat maar aan Amsterdam over die zijn toch zo bezig met het slavernij verleden? Zorg eerst maar dat de Nederlandse woningzoekers een huis kunnen krijgen/huren/kopen, maar helaas zijn er teveel andere gegadigden die om onduidelijke redenen voorrang hebben bij het verkrijgen van woonruimte.

 4. Judith Friso schreef:

  Geen Tony Chocolony…..geen moment gedacht dat dit er ooit zou komen 🤣. En het zogenaamde Ikea terrein staat ook maar leeg te wezen1😭😭😭, goed bezig gemeente Zaanstad 😅

 5. Nico Hofstede schreef:

  Ik zou zo graag zien dat Zaandam een beetje meer naar voren gaat besturen.
  het blijft allemaal zo armetierig. Aan dit debacle kunnen ze misschien niks doen maar……het is allemaal niet. veel plannen sterven door geldgebrek en of onwil van de bevolking. Hopelijk krijgt de vrede een mooie bestemming

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *