Topkapper aan Rustenburg in Zaandam

Langs Hollywood Dream aan het Rustenburg zijn wij minstens 1000 keer gefietst zonder het echt op te merken, het wemelt immers van de kappers in die omgeving. We wisten niet dat hier een topkapper huist: Shah Hosseinpour (36).

Hij won dit jaar de Persprijs bij de Schwarzkopf Coiffure Awards maar is hij vooral befaamd vanwege zijn innovatie creaties en zijn werk voor internationale beroemdheden.

Wij stuitten op hem dankzij een artikel in Het Parool. Buiten het Rustenburg timmert Shah aan de weg in Parijs, Milaan, Istanbul, London en Teheran. Dit seizoen werkte hij ook voor Holland’s next top model van RTL5.

Zijn vader was kapper in Teheran maar ontvluchtte het Khomeini-regime. Eerst naar de VS, maar eind jaren negentig kwamen vader en zoon in Zaandam terecht. Naast Hollywood Dream is inmiddels een tweede zaak geopend: Hollywood Colorhouse. Samen hebben ze nu 13 personeelsleden. Shah Hosseinpour spreekt trouwens niet over Iran, hij gebruikt het traditionele ‘Perzië’.

Op de website van Hollywood Dream is niet zoveel verse informatie te vinden, ook het YouTube-kanaal bevat weinig nieuws alhoewel we daar wel kunnen zien welke beroemde voetballers onder handen zijn genomen (Jozy Altidore, Esteban) en hoe je een doolhof op je hoofd laat scheren.

Recenter zijn de Facebook-pagina en het Instagram-account van HairbyShah (de foto boven is een screenshot van een serie foto’s van dat account).

Zo ziet de zaak eruit (wij zullen er nooit meer zomaar voorbij fietsen).

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Wendy Kind

  En kapper Shah was vanmiddag zelfs een half uur lang te horen op NPO Radio 1.

 • hans van loo

  Het wemelt van de kappers(zaken)lees ik,dat moet een achterliggende reden hebben.
  Maar een goede kapper is goud waard,want velen in die branche moeten wat kwaliteit van het afgeleverde werk betreft hun schoolgeld terughalen.

 • rj

  Wat leuk, dit wist ik niet. Ik heb de goede man ontmoet, ben bij hem geknipt, en sprak hem in de winkel er tegenover, waarbij hij mij spontaan uitnodigde om altijd binnen te lopen voor een praatje. Zo gastvrij… Daar kunnen wij kouwe kikkers wat van leren. De kapper als beste vriend dus eigenlijk 🙂

 • joop tralala

  Zullen zijn prijzen dan ook wel gebaseerd zijn op zijn “bekendheid”. Mijn kapper is misschien niet zo bekend maar ook daar staat vriendelijk personeel, koffie altijd klaar en voor een praatje kan je ten alle tijde binnen wippen. Dank Martins Hairline, Volendamstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *