Tot 11 mei: samen zonnepanelen inkopen

Voor de vijfde keer is het voor inwoners van Zaanstad mogelijk om gebruik te maken van de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. Tot 11 mei kunnen belangstellenden zich zonder verplichtingen inschrijven.

Zaanstad doet aan de actie mee met tien andere Noord-Hollandse gemeenten. De groepsaankoop SamenZonneEnergie wordt uitgevoerd door iChoosr.

Wethouder Dick Emmer in het persbericht van de gemeente:

“Zonnepanelen is een betrouwbare en aantrekkelijke investering. Met een grote groep sta je sterker om een scherp aanbod te verkrijgen voor een compleet systeem van hoogwaardige kwaliteit. Zonnepanelen zorgen voor lagere woonlasten en dragen bij aan de realisatie van een klimaatneutrale stad.”

Particuliere woningeigenaren in Zaanstad kunnen zich tot en met 11 mei gratis en vrijblijvend inschrijven bij SamenZonneEnergie. Na een veiling onder zonnepanelenleveranciers ontvangen alle geïnteresseerden een persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem.

Noord-Holland is al 65.000 panelen rijker dankzij SamenZonneEnergie. In Zaanstad hebben ruim 800 huishoudens iets minder dan 8000 zonnepanelen aangeschaft bij de vier eerdere groepsaankopen. Daarmee scoort Zaanstad in absoluut opzicht het beste van alle deelnemende gemeenten, beduidend meer dan Haarlem dat een vergelijkbaar inwonersaantal heeft.

Op de foto legt wethouder Emmer eigenhandig de zonnepanelen op de nieuwe Zaanbajes.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Klaas bruinsma

  Koop je zonnepanelen toch bij een echte installateur in plaats dat je het door polen op je dak laat leggen. Het veilingmodel knijpt iedere zzp’r tot op het bot toe uit en dan afvragen waarom ze over een paar jaar naar de klote zijn …. Nee dankje. De gemeente zaanstad zou toch ook beter moeten weten, of krijgen ze er soms voor betaald?

  • Broekjevol de 3e

   Tja snap wat je bedoelt, maar koop jij je groente ook bij de groenteboer, je vlees bij de slager en je brood bij de bakker om ook die ondernemers niet ten onder te laten gaan aan het succes van de supermarkt?

  • De “winnaars” van de veiling ZIJN echte installateurs. En omdat SamenZonneEnergie garant moet kunnen staan wordt er juist zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en worden er zelfs aan hogere systeemeisen voldaan dan “normaal”. Denk aan overdimensionering van omvormers, langere garantietermijnen etc.
   Ik kan er als tevreden klant van een eerdere groepsaankoop over meepraten.
   Mijn installatie is geïnstalleerd door vaklui, toevallig in Nederland geboren, maar als dat in Polen was geweest had ik daar echt niet mee gezeten..
   En dat de prijs dan ook veel lager uitkomt (mijn 3kWp installatie heeft mij uiteindelijk precies 1,- euro per wp gekost) is natuurlijk meegenomen.
   Ja, wel lullig voor de ZZP-ers inderdaad, die kunnen daar vaak niet mee concureren. Misschien wel als ze zelf ook gezamenlijk inkopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *