Tranentrekkend Twitter-bericht over onze Nationale trots

Twitter verandert razendsnel in een open riool dat doet denken aan het parkeerdek van de Oostzijderpark-Toren. Maar soms komt er nog wel iets voorbij waarvan we vinden dat het het lezen waard is.

Dat geldt voor de tweet die die Ragna Post uit Assendelft gisteren plaatste.

Ragna is keihard geschiphold en daarbij volledig in de steek gelaten door alles en iedereen. Ze werd vluchteling in eigen land en Zaanstad luisterde ‘dacht mee’ en liet niks meer horen.

Lees haar hele draadje hier:

De foto boven is van Leo de Boer

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jan Schoen

  Het is verschrikkelijk. Als je met schiphol en het vlieg tuig te maken krijgt, heb je van doen met een door de overheid gesteunde en gesubsidieerde criminele organisatie.

 • hans van rheenen

  Zoals ik het inschat zijn alle woningen op deze nieuwe route met één klap een stuk minder atraktief ten gunste van bewoners onder de vorige vliegroute.

  Één knop om op Schiphol kan dus levensbedreigend zijn voor je toekomst qua gezondheid, sociale omgeving en vermogen.

  Delen van Assendelft en Krommenie zullen ontegenzeglijk daardoor gaan verpauperen en leeglopen.

  Het is dus niet alleen een zaak van de schrijfster … maar van iedereen in de wijde omgeving van Schiphol.

  ik heb dit ook ooit elders meegemaakt en ben uit de regio vertrokken. Dertig jaar later zijn de omstandigheden nóg erger dan ooit en us de toekomst onvoorspelbaar.

 • Frits Krom

  Wat is dat, iemand “Schiphollen”? :O

  • Schiphollen is een officieel werkwoord, in 2017 door toenmalig minister Winsemius (VVD) gemunt. Het betekent ‘beliegen en bedriegen’ en dan speciaal op het gebied van de luchtvaart.
   Dus ons eigen Ministerie van Verkeer en Waterstaat – nu Infrastructuur en Waterstaat – laat Schiphol en/of KLM de stukken schrijven die de parlementariërs dan ter goedkeuring voor hun neus krijgen.
   Meer dan 30 jaar liegen over ‘Milieubaan’ = doodziek makende Polderbaan, waar Ragna alles van weet, en ‘groeien met minder hinder’…
   Schiphollen staat ook in de Grote Van Dale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *