Trein- en busverkeer langzaam op gang

De NS laat mondjesmaat treinen rijden deze ochtend. Maar wissels zijn nog in veel gevallen bevroren waardoor reizen onzeker is en wordt afgeraden door de NS.

Op de Zaanlijn rijdt nu ongeveer één trein per half uur vanaf 11.00 uur. In veel gevallen wel met vertraging. Op de lijn naar Hoorn zijn er nog minder treinen.

Afbeelding boven is van de ’treinradar’ uit de Reisplanner-app van de NS. Daar is live te zien welke treinen er rijden.

Connexxion meldt:

“Buurtbus 456 rijdt de hele dag niet. De overige lijnen starten rond 10:00 uur zoveel mogelijk met hun gebruikelijke dienstregeling. Houd rekening met mogelijke vertraging en rituitval door de omstandigheden op de weg.”

Orkaan-lezer Jaap Docter spotte de 394 en 395 Poelenburg.

Bij ponten heeft het GVB geen storingen, wel bij bussen, metro en trams in Amsterdam.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Sjoerd Klarenbeek

  Voor het eerst sinds maart 2020 heb ik vandaag het openbaar vervoer genomen naar mijn werk in Amsterdam-Slotervaart. Half zeven opgestaan. Rond 8:40 de eerste mogelijkheid om uit Zaandam te vertrekken: een trein naar Sloterdijk. Vanaf daar bus 15, overstap op bus 18, en rond 10 uur was ik op het werk. Grootste nadeel (naast het zoeken en wachten in de kou) was dat anderhalve meter afstand houden niet mogelijk was. Hopelijk is de fietsroute Zaandam – Amsterdam-Slotervaart snel weer begaanbaar. Succes allemaal en doe geen gevaarlijke dingen.

 • Pieter Vermeulen

  Kwart over elf vanochtend, station Koog aan de Zaan. De trein van 10.58 richting Uitgeest komt aan en rijdt zo ver door dat de neus van de trein al bijna in Zaandijk is. Verschrikt proberen de weinige reizigers die bij de overkapping ter hoogte van de Leliestraat staan zich een weg over het besneeuwde perron te banen om de minstens 100 meter te overbruggen. Een oudere dame lukt dat niet want zo’n twintig meter voordat ze bij de trein aankomt rijdt die weg…. Het reizen per trein wordt niet alleen afgeraden maar blijkbaar ook ontmoedigd.

 • Jan van Zaane

  Schande voor deze conducteur. Maar was er dan niemand die even met zijn schouders voor de deur ging staan?
  Overigens zou je de frequentie waarop treinen op Bloemwijk vaak zover doorrijden gerust onder reizigertje pesten kunnen scharen. Bij een station met 2 uitgangen kan het, bij een station met 1 uitgang is er geen enkele noodzaak zover door te rijden. Het argument dat anders het achtereind van de trein uitsteekt is kul, je mag toch verwachten dat een machinist weet hoelang zijn trein is? Misschien iets voor Rover? Of de zaanse politiek? Ok, levensbedreigend is het zeker niet, maar wel nodeloos irriterend.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *