Ze geeft zelf al jaren bloed aan de bloedbank van Sanquin, maar Aranka Brouwer wilde meer doen. En dat gaat woensdag 29 mei gebeuren. Want Aranka heeft samen met vijf klasgenoten een picknick en een quiz georganiseerd bij de Theetuin De Neckermolen. Om geld in te zamelen voor het Sanquin Research Fund.

Aranka Brouwer zit in het eerste jaar Leisure & Eventmanagement aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Het evenement op woensdag 29 mei heeft ze opgezet met Julia Jongejans, Jelle van der Hulst, Suzanne Laan, Sjoerd Groothuis en Timon Rotteveel. Dat de locatie de Theetuin De Neckermolen in Wijdewormer is geworden is niet gek. Aranka, zelf woonachtig in Neck, werkt bij de theetuin.

Tijdens het evenement kunnen de bezoekers picknicken tussen de fruitbomen of in de kas van Theetuin de Neckermolen. Een expert informeert de bezoekers over het werk van Sanquin Research Funde. Rond 16.00 uur begint de quiz over Sanquin. Hoofdprijs is een High Tea voor twee personen bij Theetuin De Neckermolen.

‘We organiseren een gezellige middag en daarnaast hopen we iets leren én bij te dragen aan de maatschappij.’

Op de dag zelf zijn de klasgenoten verantwoordelijk voor het evenement. Van begin tot eind. De studenten verzorgen licht en geluid, en ook het voorbereiden en serveren van de picknickmanden.

‘Daarnaast zullen wij de verkoop van entreekaartjes afhandelen, alle gasten verwelkomen en het verkeer ter plaatse reguleren.’

Tijdens het evenement treden de studenten op als gastheer/gastvrouw. Ze presenteren de quiz en introduceren de spreker van Sanquin. Ook reiken ze de prijs aan de quizwinnaar uit.

‘Na afloop van het evenement zorgen wij ervoor dat alles weer wordt afgebouwd, zodat Theetuin de Neckermolen de volgende dag weer open kan.’

En de studenten zorgen ervoor dat alle opbrengsten worden verzameld en gedoneerd aan het Sanquin Research Fund.

De picknick en quiz bij de Theetuin de Neckermolen duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom voor het evenement genaamd ‘Trivia bij Theetuin’. De toegangsprijs is €5,00. Kinderen onder de 12 mogen gratis naar binnen. Alle opbrengsten worden gedoneerd aan het Sanquin Research Fund. Theetuin De Neckermolen zit aan de Zwarteweg 10 in Wijdewormer.

Door: Marion Kors. Op de foto bovenaan staan de organisatoren van ‘Trivia bij Theetuin’. Boven vanaf links: Suzanne Laan, Sjoerd Groothuis en Timon Rotteveel. Vooraan vanaf links: Julia Jongejans, Jelle van der Hulst en Aranka Brouwer. (Foto is aangeleverd).