TV-opname Petticoat in Oostzaan

In het zicht van de toren van de grote kerk in Oostzaan ligt de Begoniastraat. 

De huizen zien er op het eerste gezicht eenvoudig uit. Met prima onderhouden gevelwerk, bladervrije dakgoten, fijne voortuinen met soms een te goed verzorgde kerstboom.

Als de straat een mens was geweest dan was ze dat ene buurmeisje waarvan je denkt en hoopt dat ze bereikbaar is. En dat brengt ons bij Chantal Janzen.

In 2010 ging de musical Petticoat in première die speciaal voor Chantal geschreven werd. Chantal werd Pattie uit Groningen. De schrijver ging even voorbij aan het feit dat ons favoriete buurmeisje 265 kilometer verderop in het Limburgse Tegelen geboren is.

Pattie maakt dromen waar in een tijd dat geluk nog heel gewoon was. En dat maakte een KRO-NCRV’er wakker. De geur van vroeger is de geur van succes. Er wordt nu een tv-serie van gemaakt! ’T Lieve Schaep Chantal gaat helaas niet zelf meespelen:

Abbey Hoes speelt Pattie in de serie. Op zoek naar het geluk komt ze logischerwijs terecht in de Begoniastraat in Oostzaan getuige onderstaande brief die de buurtbewoners ontvingen.

Begoniastraat

Verder hebben Martijn Fischer (Jezus en Hazes) en Marlijn Weerdenburg (WIDM) ook een rol.

Hier zie je een samenvatting van het verhaal van de musical. Of de tv-serie het script helemaal aanhoudt is ons niet bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=f7HsKyTqK_s

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *