Dinsdagavond – 12 maart – omstreeks 23.30 uur zijn twee auto’s hard met elkaar in botsing gekomen op de Provincialeweg N203 in Wormerveer.

De bestuurster van de Toyota kwam vanuit de richting Krommenie en wilde op de kruising links afslaan naar de oprit N246 richting Westzaan. Vermoedelijk reed de bestuurster hier bij door een rood verkeerslicht. De bestuurster van een Renault die op dat moment vanuit Wormerveer rechtdoor richting Krommenie reed kon de Toyota niet ontwijken. De auto’s kwamen hard met elkaar in botsing.

Getuigen die achter de Renault reden en het ongeluk zagen gebeuren, gaven aan dat het verkeerslicht richting Krommenie op groen stond.

Beide bestuursters kwamen met de schrik vrij. De auto’s hebben door de impact van de aanrijding veel schade opgelopen en zijn total loss. Bergingsbedrijf Hoogwout heeft de auto’s opgehaald. Nadat de weg weer was schoongeveegd kon het verkeer weer gebruikmaken van alle rijbanen.

Onder een slideshow met zeven foto’s (klik op pijltjes of swipen)

Een maand geleden, op 7 februari, vond op deze kruising ook al een aanrijding plaats waarbij de auto’s zwaar beschadigd raakten.

Bijdrage door Michel Schermer