Op dinsdag 8 februari hebben de Omgevingsdienst, de Douane en de Nationale Politie een grote actie gehouden bij bedrijventerrein in de Achtersluispolder waarbij onaangekondigd een aantal bedrijfspanden aan de Rijshoutweg en Kruisbaken gecontroleerd werden.

De politie heeft in een bedrijfspand aan de Rijshoutweg en in een bedrijfspand aan de Kruisbaken een professionele hennepkwekerij aangetroffen met respectievelijk ongeveer 365 hennepplanten en 177 hennepplanten.

De bedrijfspanden aan de Rijshoutweg en Kruisbaken onmiddellijk allebei gesloten voor 9 maanden. In beide panden was sprake van diefstal van stroom. Door een medewerker van Liander is de illegaal aangesloten situatie ongedaan gemaakt.

De hennep en de hennep-gerelateerde goederen zijn in beslag genomen door de politie.

Tijdens de actie zijn er meerdere bouw- en milieuovertredingen geconstateerd door de gemeente en de Omgevingsdienst. Ook is er door de gemeente geconstateerd dat er een aantal bedrijfspanden voor andere bestemmingsdoeleinden werden gebruikt dan is toegestaan op grond van het geldende bestemmingsplan. Deze overtredingen zullen verder worden opgepakt door de gemeente en de Omgevingsdienst.

Bron: gemeente Zaanstad.