Twee jaar De Orkaan

Twee jaar geleden, op 6 februari 2014 begon De Orkaan. Een klein briesje aanvankelijk, de eerste berichten betroffen de sloop van kantoorgebouw De Zweed, het zotte fietsparkeren in het centrum, het inrijverbod in de Czaar Peterstraat, de verkeersplannen van de VVD, de liefde tussen POV en DZ…

Het plan was om (bijna) elke dag een Zaanse foto te plaatsen op www.tumblr.com/blog/orkaan-blog. We sloegen aanvankelijk wel eens een dagje over, maar na een tijdje liep het uit de hand. Twee, soms drie berichten per dag.

De eerste foto:

de zweed 2014

Er kam een Twitter account, een Facebook-pagina, Instagram, Pinterest en YouTube (en tegenwoordig ook een wekelijkse nieuwsbrief).

In september 2014 schakelden we over naar een WordPress-site, met meer opties voor reacties en foto’s en een echte nieuws-layout. Steeds meer mensen schreven voor De Orkaan, reageerden of stuurden tips in, en steeds meer mensen bezoeken de site (40.000 per maand in januari 2016).

Op Twitter hebben we 2050 volgers, 1887 ‘vind ik leuks’ op Facebook, 132 abonnees op de nieuwsbrief, 57 volgers op Pinterest, 58 op Instagram.

Volledig uit de hand gelopen dus….

 

Deel dit artikel:

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *