In de nacht van woensdag op donderdag – 28 december – omstreeks 04.15 uur is er een explosie geweest op de 4e etage van een flatgebouw aan de Van Allenstraat in Krommenie.

De bewoners van de flat werden ’s nachts opgeschrikt door een explosie. Op de galerij van de 4e etage zou voor een appartement een explosie hebben plaatsgevonden. Hierbij is een houten tuinbank in brand gevlogen. De brand was snel geblust waardoor de schade beperkt bleef.

De explosie is mogelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk. De politie heeft bewijsmateriaal meegenomen en gaat het incident verder onderzoeken.

De nacht ervoor kwam er bij de hulpdiensten ook al een melding van een explosie binnen. Deze explosie zou rond 00.45 uur hebben plaatsgevonden bij de kerk van de Nazarener aan het Zuideinde in Koog aan de Zaan. Brandweer, ambulance en politie kwamen met meerdere eenheden naar Koog aan de Zaan.

Het Zuideinde werd in beide richtingen afgesloten tijdens het onderzoek. Het is niet duidelijk wat er precies is ontploft. Mogelijk zou het hier ook om zwaar vuurwerk kunnen gaan.

Lees ook:

Bijdrage door Michel Schermer