Twee verdachten aangehouden voor steekpartij Molenmakerstraat Zaandam

In verband met de steekpartij van afgelopen vrijdag (9 september) aan de Molenmakerstraat in Zaandam (Rosmolenbuurt) zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 17-jarige en een 18-jarige Zaandammer.

Bij de steekpartij raakte een 16-jarige jongen gewond. Deze werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

De politie werd vrijdagavond om tien over zes door een buurtbewoner gealarmeerd. Op de Molenmakerstraat had een steekpartij plaatsgevonden. Het zou om een worsteling met meerdere personen gaan. De politie vond een 16-jarige jongen op de grond liggend, met steekverwondingen in het lichaam. In het ziekenhuis deed hij later aangifte.

Een andere buurtbewoner meldde de politie dat hij een andere gewonde jongen zag in de omgeving die zich verstopt hield. Zijn signalement kwam overeen met het opgegeven signalement van een van de betrokkenen bij de worsteling. De 17-jarige inwoner van Zaandam, die licht gewond aan een hand was, werd aangehouden.

Aan de hand van de verklaringen van getuigen kon later een andere verdachte, een 18-jarige Zaandammer, worden aangehouden. Daarbij werd een vuurwapen in beslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten in het cellencomplex van de politie.

Bron: Politie / Foto’s: Orkaan

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *