Vorige week sloot de gemeente al drie woningen vanwege prostitutie, drugs en vuurwapens, en deze week is het opnieuw het geval. Een woning aan Poelenburg werd illegaal gebruikt als prostitutiepand. Aan het Barndegat in Zaandam sloot burgemeester Hamming een bedrijfspand omdat er een vuurwapen met munitie en softdrugs werd gevonden. In de Molenmakersstraat werden in een woning drie airsoftwapens, softdrugs en vermoedelijk harddrugs aangetroffen. In de laatste twee gevallen werden er ook verdachten aangehouden.

Voor de woning aan de Poelenburg was geen vergunning verleend voor prostitutie. Dit is verboden, en daarom is het pand tijdens een controle op vrijdag 17 mei voor drie maanden gesloten.

Een bedrijfspand aan het Barndegat werd op vrijdag 17 mei door de politie in samenwerking met de douane gecontroleerd vanwege een eerdere verdachte situatie. Tijdens deze controle werden in een magazijn een vuurwapen met munitie en ongeveer 500 gram softdrugs gevonden. De politie heeft daarna twee mensen aangehouden en het pand voor een periode van zes maanden gesloten.

Naar aanleiding van een eerdere bedreiging voerde de politie op maandag 20 mei een controle uit op een woning aan de Molenmakersstraat in Zaandam. Tijdens deze controle werden drie airsoftwapens, softdrugs en vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Hierbij is één persoon aangehouden en het pand is voor drie maanden gesloten.

Door: Silva Honig. Bron: persbericht Zaanstad.