Twee verdachten verstopten sieraden in hun kont

Twee verdachten hebben zondagmiddag een inbraak gepleegd in een flatwoning aan de Morgenstarstraat in Oud Zaandijk. Op klaarlichte dag ontvreemden ze meerdere sieraden. Een getuige zag de mannen het keukenraam vernielen en heeft de politie gebeld.

De verdachten zijn na hun vlucht op de Benny Goodmanstraat (Rooswijk) aangehouden. Daar kwamen ze door de Provincialeweg en de spoorlijn over te steken en door een sloot te waden. Agenten zetten de achtervolging te voet in. In de Benny Goodmanstraat stonden collega’s klaar om de verdachten in te rekenen.

De Facebookpagina van Politie Basisteam Zaanstreek meldt dat ‘diverse goederen teruggevonden in zakken, jassen en donkere plekken plekken die niet genoemd mogen worden.’ De Orkaan heeft geen moeite om te zeggen dat de verdachten de gestolen sieraden in hun kont hadden verstopt.

Een 22-jarige man en 17-jarige jongen uit De Meern, die verdacht worden van de inbraak, zijn vastgezet voor verder onderzoek. Als u iets vindt of opmerkt dat mogelijk te maken heeft met de vlucht van de verdachten, bel dan 0900-8844. (zie ook de pagina van politie waar de Morgenstarstraat overigens in Zaandam wordt geplaatst)

Boven: Morgenstarstraat; onder: Benny Goodmanstraat (Goog Streetview)

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *