Tweede coronadode Oostzaan, totaal in Zaanstreek nu op 48

corona grafiek mei

In de Zaanstreek stijgt het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen aan corona nog maar langzaam. Vandaag is echter el een tweede coronadode in Oostzaan gemeld bij het RIVM.

Totaal zijn er nu 48 Zaankanters geregistreerd die aan het virus zijn overleden, 40 uit Zaanstad, 6 uit Wormerland en 2 uit Oostzaan.

Het aantal sterfgevallen aan corona in de Zaanstreek steeg vanaf de eerste meldingen eind maart vrij snel tot zo’n 40 half april. Daar vlakte de groei af, in de laatste drie weken kwamen er 7 sterfgevallen bij. Het aantal daadwerkelijke sterfgevallen ligt overigens hoger – misschien is het wel twee maal zo hoog – aldus cijfers van het RIVM en het CBS.

corona doden zaan 7 meiWat voor sterfgevallen geldt, gaat ook op voor ziekenhuisopnames. Daar ligt ook de ‘top’ in de eerste helft van april. Daarna neemt het aantale nieuwe patiĆ«nten af.

nieuwe corona patienten zaan 7 mei

In het ZMC liggen momenteel 11 patiƫnten met corona, begin april waren dat er meer dan 40.

zmc 7 mei

De grafiek helemaal boven geeft het aantal coronadoden per dag in Nederland weer, sinds 24 april ligt dat onder de 100 per dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>