Tweerichtingsverkeer Padlaan van de baan?

Zaanstad overweegt het besluit om tijdelijk tweerichtingsverkeer toe te staan op de Padlaan in Krommenie in te trekken. Dit als reactie op de vele klachten, waaronder die van 37 buurtbewoners, als gevolg van dit besluit.

De gemeente heeft gisteravond in de Palmboom in Krommenie een bijeenkomst georganiseerd om het besluit toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Het tweerichtingsverkeer is ingevoerd voor de periode van 3 september 2018 tot en met 30 maart 2019 om de toegankelijkheid en bereikbaarheid van Krommenie te waarborgen tijdens riool- en bestratingswerkzaamheden op het Weiver en de Zuidervaartdijk.

De klachten betreffen vooral de onveiligheid en veel bijna-ongelukken als gevolg van de toename van het verkeer (dagelijks acht- tot negenduizend motorvoertuigen) en de combinatie van fiets- en autoverkeer op een betrekkelijk smalle weg.

Bewoners zeggen last te hebben van trillingen. Er zijn ook klachten gekomen over de slechte staat waarin het asfalt verkeert en de onduidelijke belijning (de gemeente kan die pas in het voorjaar aanpassen).

Bewoners verbazen zich erover dat op het Padlaan vijftig kilometer is toegestaan. Volgens de gemeente past dertig kilometer ‘niet in het beleid’.

Foto’s: Google Streetview (boven 2018, onder 2016)

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Paula en Rob Tuijn

  O nee..asjeblieft zeg laat het 2 richtingsverkeer blijven, want ze racen hier als gekken en het lijkt het circuit van Zandvoort wel. Bij 2richtingsverkeer wordt in ieder geval voor overdag het racen nog wat tegengehouden omdat men rekening moet houden met fietsers en tegemoet komend verkeer! Ook worden verdere buurten waar men anders doorheen moet gaan rijden ontzien en staat Krommenie meer open voor mensen van buitenaf. Dat het een 50 km zone is is gewoon belachelijk en reduceer tot tot 30 km en verkeersdrempels, want als bewoner zeg ik dat het hier geen doen is. Wij wonen tegenover Bennis en schieten elke dag van mega herrie uit onze stoel of uit ons bed. Met een raam openslapen kan niet vanwege het enorme kabaal en dit was al zo bij het eenrichtingsverkeer. Padlaan….het is een scheurbaan en laat men eens veelvuldig controleren, zeker in de avonden en vooral weekend en pas Padlaan aan met drempels!!

 • Dirk Boet

  Heel Zaanstad is een circuit, handhaven heeft gemeente Znstd wegbezuinigd!

 • Fer

  De argumenten die aangekaart worden zijn volkomen nutteloos… weg te smal voor 2 richtingen en fietsers?? Ik denk dat noordehoofdstraat badhuislaan en vele andere straten dan ook te smal zijn… nee laten we al ht verkeer maar weer over de vlush sturen die weg is breed zat, daar moet je zga stilstaan als er een fietser tegemoet komt.
  Die weg is niet te smal.. onzin.
  En toen het 1 richting verkeer was ben ik een keer ingehaald door een idioot die zeker 90 km/uur reed. Die reed tevens bijna een grijze kat aan.. mensen als we argumenten aankaarten laten we het dan reeel houden, padlaan is een van de breedste straten in krommenie.. wat dachten we van eikelaan 2 richtingen bussen fietsers kippen.. weverstraat, badhuislaan, heiligeweg, ruimtevaartlaan etc etc moeten dan ook allemaal 1 richting worden als het dus aan die argumenten ligt… laten we reeel zijn.

 • J. Dekker

  Padlaan is juist als twee richting verkeersweg ooit zo aangelegd en bedoeld! Het is de breedste niet Provinciaalste toegangsweg naar Krommenie. Als je die in een richting afsluit moet al het verkeer van die kant af weer door de smalle Noorderhoofdstraat en of Vlusch zijn weg vervolgen! Met alle gevolgen van dien zoals schade aan oude monumentale pandjes die langs die smalle wegen staan en aan de beklinkende straatjes die oorspronkelijk voor paar en wagen zijn aangelegd en waar nauwelijks een auto laat staan een vrachtwagen doorheen past!

 • Pieter Heine

  Helaas is het Weiver en de kronkels die daarna volgens nog minder geschikt dan de padlaan. En ja, na metingen op de snuiverstraat is gebleken dat er overmatig te hard wordt gereden dan de toegestane 30kmpu.

 • Chiel

  Laat het zo blijven in godsnaam. Het is toch een hele verbetering zo, was een ramp om Krommenie in te komen. Hard rijden lukt mij echt niet met al die fietsers. Maar dat hoeft ook niet voor zo’n klein stukje, en het maakt Krommenie zoveel toegankelijker. Zullen de winkeliers zeker met mij eens zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *