Twijfels over nieuwe Iepenstraat Krommenie

De nieuwe inrichting van de Iepenstraat in Krommenie krijgt niet van iedereen applaus.

Sonja Puhl-Diehle van de Fietserbond Zaanstreek twitterde bovenstaande foto met het onderschrift: “Hier zijn we niet blij mee. Iepenstraat Krommenie 50km weg. Net vernieuwd. Zonder fietsvoorziening.”

Op Twitter reageerde een andere weggebruiker op dezelfde manier: “Het is echt rottig fietsen hier na de vernieuwing. Erg smal geworden en gevaarlijk voor fietsers. Ook is het zebrapad helaas verdwenen. De auto gaat hier duidelijk vóór de fietser en voetganger.”

Andere reacties: “wachten op een ernstig ongeluk”, “oenigheid”, “Maar deze weg is wel 😢”, “Zaanstad kent het concept Duurzaam Veilig nog niet?” en “Oei, daar word je geen Fietsstad2020 mee. Maar misschien kan het nog hersteld worden tot fietsstraat; 30km, rood asfalt, middendrempel, appeltje, eitje.”

Niet iedereen vindt de nieuwe inrichting een slechte zaak: “Gewoon even daar rechtsaf de molkade op en dan achterlangs zodat je bij t stoplicht uitkomt. Veel veiliger.”

De originele tweet van Sonja.

 

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Lin McDevitt Pugh

  Ook voor voetgangers, naar en vanaf het treinstation, is slecht bedacht. Ik heb en klacht hierover bij de gemeente ingediend.

 • Peter Schoonebeek

  De iepenstraat is het verlengde van de Weverstraat en Eikenlaan. Totale lengte van deze straat is ong.2km.Waar het in dit artikel over gaat is een stukje straat van 25mtr wat misschien 50cm smaller is dan de andere 1975mtr!!. Mensen maak je eens druk om belangrijkere zaken en laat de azijn toch eens staan. Get a life.

 • erik schaft

  peter

  woon jij aan de iepenstraat ? of fiets jij daar wel eens ? wat is je leeftijd ?
  knap stukje asfalt wat sommige er toe zet om nog even een extra potje gas te geven omdat het verkeerslicht nog op groen staat ( dorp uit )
  of bij dorp in idem …snel bijna thuis … en idd er is een smal stuk gecreëerd
  en niet elke automobilist blijft achter de fietser hangen als er een tegenligger komt
  … en ben je nou 60 of 70+ dan gaat het misschien niet allemaal zo soepel dan dat je 20was .

 • Peter Schoonebeek

  Erik dat van de azijn afblijven geldt zeker voor jou.Deze tip krijg je van een 67jarige graag fietsende inwoner van Krommenie. En nogmaals get a life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *