Uit mijn raam… alarm!

Op Facebook bestaat sinds 2020 de groep (3 miljoen leden) View From My Window. Het concept is eenvoudig: gewoon een foto uit je raam nemen. We zien spectaculaire Amerikaanse vergezichten (Alaska, Palm Springs, NYC) maar ook Finse achtertuinen, Roemeense sneeuwlandschappen, de Seine in Parijs, Zuid-Afrikaanse bossen en Belgische regenbogen.

Na de eerste ‘Gouw’- en Zaan-foto’s kregen we er nog meer binnen. “Laat maar komen zeggen we dan altijd” (het liefst met een stukje raam erbij).

De redactie heeft stagiair Nick Boeske nog zo op zijn hart gebonden om niet de hele dag uit het raam te kijken. Maar als je werkplek midden in een pittoreske jachthaven aan de Houthavenkade ligt, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Bij het uit het raam kijken spotte Nick een alarmerende situatie, nam een foto (denkend aan deze rubriek) en vervolgens poolshoogte (je bent journalist of niet). De brandweer had iemand aan een touwtje in het water. Het onderzoek (hadden we al gezegd dat hij journalist was) maakte duidelijk dat het om een oefening ging (foto helemaal onder).

Heb je ook een ‘uit-mijn-raam’-foto gemaakt? Stuur die (met lokatie) naar info@deorkaan.nl.

Bekijk hier alle ‘uit-mijn-raam’-foto’s op De Orkaan.

Van afstand (uit het raam)
Van dichtbij (vanaf de vlonder)
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *