Uit mijn raam… blauwe – en gouden regen

Het uitzicht van Jan Schoen aan de Jan van Goyenkade in Zaandam:

“De blauwe- en goudenregen in onze tuin kwamen dit jaar langzaam op gang. Aanvankelijk vreesde ik voor een geringe hoeveelheid bloesem. Ook het gezoem van bijen en hommels bleef lang uit. Maar zie, na een paar dagen zonneschijn is de bloemenweelde losgebarsten en ondanks de sombere berichten dat het slecht gaat met bijen en hommels is daar bij ons weinig van te merken, het gezoem is niet van de lucht, het is zelfs in huis te horen. En met honderden duiken ze met bestoven pootjes in de bloemen.

Mooi, om te janken zo mooi. Goddank zijn bloesem, bij en hommel nog een jonge lente waard (om Maarten van Roozendaal te parafraseren).”

Op Facebook bestaat sinds 2020 de groep (3 miljoen leden) View From My Window. Het concept is eenvoudig: gewoon een foto uit je raam nemen. We zien spectaculaire Amerikaanse vergezichten (Alaska, Palm Springs, NYC) maar ook Finse achtertuinen, Roemeense sneeuwlandschappen, de Seine in Parijs, Zuid-Afrikaanse bossen en Belgische regenbogen.

Na de eerste ‘Gouw’-, Zaan-, vorst-, Guisweg-, Westerwatering-, Westerkoog-, Houtveld-, Papenpad-, Odulphus-, Zaanbocht-, Statenhoek-, Oostzijderpark-, Rooswijk-, Droogschuur-, Gashouder-, Japanse Kers-, Ruijsdael-, Den Uylbrug-, Monet-, poezen-, Pharus-, Jozua-, Padlaan-, Beatrixflat-, Inntel-, Noordwachter-, regenboog-, Saendelft-, Schepenbuurt-, Laan der Vrijheid-, ganzenpullen-, Westzijderveld-, Oostzanderveld-, Verkade-, Zaanse Schans-, PTT-toren-, Gortpeller-, Stadhuis-, Knollendam-, Steven- en Zwaardemaker-foto’s kregen we er nog meer binnen. “Laat maar komen zeggen we dan altijd” (het liefst met een stukje raam erbij).

Heb je ook een ‘uit-mijn-raam’-foto gemaakt? Stuur die (met lokatie) naar info@deorkaan.nl.

Bekijk hier alle ‘uit-mijn-raam’-foto’s op De Orkaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *