Uit mijn raam… Pharus

Op Facebook bestaat sinds 2020 de groep (3 miljoen leden) View From My Window. Het concept is eenvoudig: gewoon een foto uit je raam nemen. We zien spectaculaire Amerikaanse vergezichten (Alaska, Palm Springs, NYC) maar ook Finse achtertuinen, Roemeense sneeuwlandschappen, de Seine in Parijs, Zuid-Afrikaanse bossen en Belgische regenbogen.

Na de eerste ‘Gouw’-, Zaan-, vorst-, Guisweg-, Westerwatering, Monet-, poezen- en Padlaan-foto’s kregen we er nog meer binnen. “Laat maar komen zeggen we dan altijd” (het liefst met een stukje raam erbij).

Orkaan-lezer Jeroen mailde deze, met een ultrakorte toelichting, maar de beelden spreken ook voor zich: “Pharus, maart 2023 (een klein gedeelte).”

Heb je ook een ‘uit-mijn-raam’-foto gemaakt? Stuur die (met lokatie) naar info@deorkaan.nl.

Bekijk hier alle ‘uit-mijn-raam’-foto’s op De Orkaan.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Nico Smit

  Is daar iedere week een wedstrijd van wie gooit het meeste afval van zijn balkon ??

 • M vd Poel

  Het zijn aanpassingsproblemen bij de bewoners, gelukkig gaan er weer miljoenen naar de betreffende wijken. Het zal binnenkort wel goedkomen.

 • Stefan Doring

  Best triest dat dit een zwijnenflat is,maar volgens mij zijn de mega varkensstallen in China nog schoner dan de zaanstreek

 • Eduard Peters

  Ik geef dit al sinds Kerst door aan Slim Melden Zaanstad. Maar die doen ook helemaal niks. De gemeente loopt met een boog om Peldersveld Vuilnisbelt heen.

 • dat is niet alleen bij de pharus, maar ook in kogerveld het geval.hier wonen sinds een paar jaar veel ossies die flikkeren ook allesop straat!!!!!

 • Peter Neesen

  Fietste afgelopen week over straat Poelenburg en zag al die troep op het gras liggen, niet normaal. Een zwijnenstal is er een schoonheidssalon bij.

 • Sjef van Buren

  Tja en wij maar afval scheiden.. Handhaven is er niet bij door @gemeenteZaanstad, de bewoners van deze wijken hebben het al zwaar genoeg. Je zou denken dat het toch 1 van de prioriteiten zou moeten zijn tegen verloedering, aanpakken van: vernielingen, dumping vuil, criminaliteit,………maar niets van dit alles. Nee we gaan leuke praatclubjes oprichten en wederom miljoenen in de buitenruimte stoppen (daarmee veranderd de mentaliteit echt!!!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *