Uit ’t Veld: voetballende vluchtelingen

Neeltje Waagmeester schrijft graag, goed, en graag over goed.

De komende tijd schrijft ze regelmatig over wat haar opvalt bij en rondom het Burgemeester in ’t Veldpark.

Wij hopen -en gaan ervan uit- dat ze veel goeds zal zien.

Voetballende Vluchtelingen
Martijn Ouwerkerk staat buiten de Noorderkerk. Binnen is het een drukte van jewelste. In de foyer wordt koffie gedronken, vluchtelingen vragen de vrijwilligers om hen wat Nederlandse woordjes te leren en in de kerk vindt er een Engelstalige dienst plaats.

“Met dit weer wil je toch gewoon naar buiten, lekker voetballen?!” zegt Martijn peinzend. Hij vertelt dat er een basketbalveldje in het Veldpark is, maar ruimte om in teams te voetballen is er niet.

Hij pakt zijn telefoon, belt wat vrienden, vraagt wat rond en een half uur later loopt hij, met in zijn kielzog zo’n twintig mannen (waarvan het merendeel verblijvend in het Veldpark) richting het voetbalveldje bij station Kogerveld. Eenmaal daar aangekomen wordt er gepassioneerd een balletje getrapt.

De taal van het voetbal is een universele. Er wordt geschreeuwd en gejuicht. “Er zitten me toch een talenten tussen! Mooi dit!”, zegt hij.

 

PS: Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat ZCFC de mogelijkheden onderzoekt om het balletje zo laagdrempelig mogelijk te laten rollen voor de tijdelijke bewoners van ’t Veldpark.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *