Uit ’t Veld: Zandkastelen

De Orkaan schrijft graag, niet altijd goed, maar wel graag en over goed.

De komende tijd schrijven we regelmatig over wat ons opvalt bij en rondom het Burgemeester in ’t Veldpark.

Wij hopen -en gaan ervan uit- dat we veel goeds zullen zien.

I want to build
Fayez zit niet te wachten op aandacht. Zeker niet op de aandacht van een blonde vrouw wiens haar vanmorgen te blond is bijgekleurd door haar Oostzaanse kapper, omdat het normale spulletje niet was geleverd door de vertegenwoordiger.

Fayez heeft andere dingen aan zijn hoofd. Hij is verlegen, gedreven, mist zijn gezin, is bang, af en toe een haantje, ruikt mogelijkheden, vlamt op, krimpt in, dooft uit, kijkt slim, sluit gelaten, reageert enthousiast, zoekt en zoekt en zoekt en zoekt.

Als we niet in de Noorderkerk waren geweest hadden we kunnen schrijven: Godverdomme! Wat zoekt Fayez? En Godverdomme! Waarom kon hij niet houden wat hij in zijn eigen land had?

Fayez was en is kunstenaar. Hij tekent, schildert en maakt beelden. Gelukkig heeft hij de gave van niets iets te maken. Zelfs op zijn vlucht maakte hij beelden en gebouwen van zand. De kleiige grond in ’t Veldpark is helaas minder geschikt, maar daar vindt hij ook nog wel wat op.

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Het is erg wat er gebeurdt met de mensen in het veldpark maar Vloeken in een bericht is Niet nodig. Kort het dan af gvd. dan weet ook iedereen wat hij bedoeld.

  • De Orkaan

    Wouter. het was niet Fayez die liep te Godverdommenne, en ook wij niet (want we waren in de kerk), we gaven alleen aan dat we er eg veel zin in hadden omdat de situatie van veel mensen zo gemeen en uitzichtloos lijkt. Momenteel zijn we niet meer in de kerk dus hierbij een welgemeend ‘GVD!” Dan weet jij wel wat we bedoelen.

  • Fred van Gelderen

    Fayez mag bij mij langskomen om te tekenen en te schilderen, ik heb hier van alles, waarom niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *