Vrijdagavond – 24 november – brak tegen 21.00 uur brand uit bij een hoekwoning op de P.L. Takstraat met de Jan Windhouwerstraat in Zaandam.

De verschillende hulpdiensten spoedden zich naar de brand die op de begane grond van de woning woedde. De vlammen kwamen uit het raam naar buiten. De bewoners waren op het moment van de brand niet in de woning aanwezig. Wel werden de twee naastgelegen woningen ontruimd.

Volgens meerdere getuigen zijn er knallen gehoord en zou er mogelijk een brandend voorwerp in de woning zijn gegooid. De politiewoordvoerder laat weten dat het te vroeg is om daar iets over te zeggen. Op dit moment is er nog niets bekend over de oorzaak van brand. Pas als de brandweer de woning vrijgeeft kan de politie veilig de woning in.

De brandweer heeft de naastgelegen woningen geventileerd. Rond 22.00 uur kon de brandweer weer inpakken en terug naar de kazerne. De woning is aangemerkt als een plaats delict. Dat betekent dat de woning zo snel mogelijk door de politie wordt afgezet om te voorkomen dat sporen worden gewist of vervuild. De forensische opsporing gaat verder onderzoek uitvoeren.

De benedenverdieping is compleet verwoest door de brand, waardoor de woning onbewoonbaar is. Er wordt opvang voor de bewoners geregeld. Stichting Salvage gaat de bewoners en buren helpen met de verdere afhandeling.

Bijdrage door Michel Schermer