Ultra-extreme-super-hardloper Henk Sipers door Zaanstreek (op weg naar Maastricht)

Henk Sipers uit Maastricht is op weg naar huis, gister vertrok hij vanuit Den Helder. Elke dag loopt hij zo’n 50 km hard en hij hoopt dit weekend de Zaanstreek te passeren.

Dat hardlopen Henks passie is, lijkt ons zwak uitgedrukt, het is ‘zijn leven’ aldus het motto op zijn Facebook-pagina.

In 2018 had hij er al 400 (!) marathons opzitten. Eerder liep hij ook al het Pieterpad (Pieterburen – Pietersberg) en nu dus Den Helder – Maastricht.

Hij vervoert zijn 40 kilo bagage (inclusief kampeeruitrusting) in een buggy die hij voor zich uit duwt. Onderweg kampeert hij dus. Waar doet hij dat in de Zaanstreek. Vanmorgen vertrok hij uit Schoorl (gemeente Bergen) dus na 50 km moet hij inderdaad in de Zaanstreek uitkomen, “ergens onder Uitgeest” meldde hij aan Orkaan-lezer Nico van der Velde die het aan ons doorstuurde… daar ligt de Zaanstreek dus.

Wie een hardloper met een buggy langs ziet komen weet het nu dus, dat is Henk.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Fabian bolding

  Geweldig nice daar heb je ook zo een figuur als mij ik heb er geen woorden voor en ten top hardlooptopper. Jazeker en als ik Henk tegen kom tijdens mij fietstochten door heel Noord-Holland dan doe ik zeker de groetjes terug hoor joh en misschien ook onderweg bij een snackbar eten ergens in Noord-Holland want hier is ook een sportieve lezer aan het woord want ik fiets namelijk heel Noord-Holland af (en een begin van Flevoland) van Den Helder tot aan Amsterdam en van Almere tot Medemblik en Hoofdorp en noem het maar op. Wie weet komen wij elkaar nog tegen en overal waar ik fiets neem ik een gratis stadsblad of andere locale streekkrant mee voor mij en voor mijn buren en familie dus dit is ook leuk om te doen als sport en gelijk een bezigheids hobby voor als je een laag inkomen hebt is dit super ideal want fietsen is gratis, top, en als ik zuinig aan doet met mij inkomen en op mijn bestedingen let dan hou ik soms geld over om 2-3 keer ergens onderweg te gaan eten en als die optie er niet is dan ga ik altijd naar een supermarkt en dan neem ik het mee en dan eet ik dat op en dan heb ik gelijk boodschappen gedaan ook onderweg en in de winter maanden moet je alleen iets anders zoeken enz dan moet je gaan zwemmen bijvoorbeeld maar hou het vol Henk voor de rest van de hardloop plannen. en in mij vrije tijd volg ik al het nieuws van lokaal en tot het landelijke en ook alles van de politiek voorop voor de rest naast deze fietsen en zwemmen activiteiten mvg Fabian Bolding uit Zaandijk

 • Sjarel Verhoeven

  Ja Henk(ie) mijn studie genoote uit Maastricht.
  Super !
  Succes Henk

 • Guido Rooijackers

  Henk heeft de draad weer opgepakt. Zojuist gespot tussen Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. Zuidwaarts uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *