UNKnowN Pop Up Art Gallery opent 22 juli in Zaandam

Op zaterdag 22 juli opent UNKnowN Pop Up Art Gallery haar deuren aan de Oostkade 10-12 in Zaandam. UNKnowN is een plek waar creatieve en nieuwsgierige mensen bij elkaar kunnen komen. Iedere maand staat het werk van twee kunstenaars centraal in de creatieve ruimte.

De eerste maand is het werk van kunstenaars Victor van Tienen en Leon van Wijk te bezichtigen. Victor van Tienen is nieuwsgierig naar gebruik van zoveel mogelijk verschillende materialen. “Het liefst leer ik met elk werk weer iets. Laat ik mij leiden door het proces en de ideeën die ontstaan tijdens het maken, zonder enkele regels.” Leon van Wijk is begonnen als graffitikunstenaar en maakt tegenwoordig doeken. Hij maakt “kleurrijke hersenspinsels die zijn interpretatie van de werkelijkheid weergeven”.

Alexander de Kleermaeker is initiatiefnemer van UNKnowN. Het thema is ‘onbekend maakt onbemind’. Het doel van Alexander is creatieve mensen bij elkaar brengen. “In Zaandam wonen meer dan 180 nationaliteiten. We willen deze mensen symbolisch met elkaar in contact brengen op een sympathieke manier die we met de opening op 22 juli gaan onthullen.”

De galerie zit in het paviljoentje op de hoek van de Oostkade en de Beatrixbrug. Vroeger zaten hier onder meer de Griekse snackbar Gordion, café Herkes en café @Has, de laatste jaren was het een atelier van een kunstenaar.

Het werk van Leon van Wijk en Victor van Tienen is nog tot 31 augustus te bezichtigen.

Meer over de galerie op het Insta-account van de UNKnowN PoP Up Art gallery Zaandam.

Boven de galerie, onder de kunst.

Door Orkaan-redactie, foto’s Piet Bakker (galerie) & Alexander de Kleermaeker (kunst).

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *