‘Van bank naar bank’ wandelroutes geopend (filmpje)

Gisteren ontving wethouder Annette Baerveldt uit handen van wandelroutemaakster Marene Kok het eerste rugzakje met daarin de ‘Van bank naar bank’-wandelroutes. 

Kok ontwikkelde de routes nadat ze vorig jaar een geldprijs toegekend had gekregen van Stichting Marketing Zaanstreek voor het bedenken van ‘Het beste toeristische product’. 

Het gaat om drie routes die te vangen zijn onder de kernwoorden ‘water’ en ‘groen’. De tochten voeren je langs bankjes die niet alleen te bezitten zijn, maar die ook door middel van een QR-code informatie geven over de plek. Er start een wandeling van 13 kilometer bij Station Zaandam, een wandeling van 14 kilometer vanaf Station Wormerveer en, ook vanaf Station Zaandam begint een fietstocht van 34 kilometer door Westzaan en Assendelft. 

Wij konden niet bij het moment van overhandigen zijn, maar gelukkig legde Hans Kuyper het bewijs vast dat het daadwerkelijk is gebeurd. Hij filmde ook Hailander, de formatie maakte een speciaal lied voor de gelegenheid. In de zanger herkennen we Jacob Passander*

*Vorige week stond Jacob Passander nog vermomd als Monet naast wethouder Baerveldt. Zal de wethouder begrijpen dat Passander vele gezichten heeft en dat Monet geen lid is van Hailander?

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Siska Rekmans

    Vind ik leuk! Maar waar/hoe zijn de routes te vinden?

  • Anne Bijlstra

    Wellicht wel leuk om er even bij te vermelden dat de dames op de foto bij het beeld van Carry Van Bruggen staan in de Vrouwenbuurt (of voormalige Spoorbuurt) in Zaandam. Het is een boekenkast. Ik schreef hier onlangs over, toen ik twee vrouwen sprak, die genoemde route aan het lopen waren.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *