Van De Orkaan: Slechte verliezers?

Geheel tegen onze eigen regels in hebben we gisteren anders gemodereerd dan anders. 

Wormerland en Zaanstad hebben ervoor gekozen De Orkaan voor te dragen als licentiehouder voor de lokale omroep voor de komende vijf jaar. Het bestuur van RTV Zaanstreek is het daar niet mee eens. 

Op het stuk dat we daarover schreven kwamen felicitaties binnen, maar ook reacties met als strekking dat RTV Zaanstreek een slechte verliezer zou zijn. 

Dat er niet alleen winnaars zijn in deze geschiedenis is duidelijk. Bij RTV Zaanstreek vonden jarenlang mensen een plek om met radio en televisie bezig te zijn. Om platen te draaien, Zaanse muziek, cultuur, sport en politiek zichtbaar te maken, hun plezier de ether in te slingeren en om te laten zien wat er in onze streek speelt*. 

Dat RTV Zaanstreek een slechte verliezer zou zijn vinden we te ver gaan. We hebben de mogelijkheid om te reageren daarom uitgezet. 

Natuurlijk kijken we vanuit De Orkaan met een andere bril naar het brengen van Zaans nieuws. De bril die we gezamenlijk met RTV Zaanstreek probeerden scherp te stellen paste niet. 

We geloven niet in de toekomst van de lineaire televisie. Waarbij je in moet schakelen als een programma vertoond wordt. Hetzelfde geldt voor radio. De herhalingen doden de geest. En voor constante verfrissing op die kanalen is kortweg geen geld. Toch zien we wat er is opgebouwd in al die jaren.

Waar we wel in geloven is in mensen die hart hebben voor de Zaanstreek. Voor mensen die willen laten zien wat er gebeurt. Lokaal nieuws is belangrijk omdat het bindt: het weten wat anderen drijft is een smeermiddel voor contact. 

Het feit dat RTV Zaanstreek blijft vechten voor dat doel, maakt hen geen verliezers. En voor het geval we het niet genoeg benadrukt hebben, iedereen die bij wil dragen aan het brengen van Zaans nieuws is welkom.

*Bij deze opsomming vergeten we vast nog een hoop meer!

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Ria Gijssen

    Oorkaan Gefeliciteerd. Nu de volgende stap. Soms is het oude vertrouwde loslaten moeilijk en was het voor sommige een dagbesteding bij radio zaanstreek. Succes verder heerlijk jullie berichten en items Orkaan.

  • Age de Jong

    Ik heb het niet helemaal scherp (meer)
    Wanneer neemt het commissariaat van de media een besluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *