Wie in de komende drie maanden met de auto naar of door Wormerveer wil, moet rekening houden met vertraging,  wegonderbrekingen en een langere reistijd. De Wandelweg wordt in één richting afgesloten, de Stationsstraat helemaal. En het duurt vanaf 6 oktober tot 1 januari.

Die periode is nog niet geheel duidelijk, op de site van de gemeente staat dat het tot 1 januari duurt, terwijl de borden duidelijk zijn: vanaf 6 oktober. Maar ge gemeente stelt tegelijkertijd dat het om 5 weken zou gaan – welke 5 is onduidelijk. Volgens gemeente-woordvoerder Elly Klut gaat het om de periode 6 oktober t/m 7 november (zie comments).

Omdat zowel de Wandelweg als het riool in de Stationstraat moet worden vernieuwd, gaat het hele gebied bij het station op de schop.

Nieuw asfalt Wandelweg

De Wandelweg krijgt vanaf de brug bij het Karnemelksepad tot aan Wandelweg 9 een nieuwe asfaltlaag. Het fiets- en voetpad wordt vernieuwd en ter hoogte van de oude locatie van de Tinq worden bushaltes aangelegd.

In de Stationsstraat wordt een nieuw rioolgemaal geplaatst ter hoogte van de huidige bushalte en een deel van het riool vervangen. De bestrating wordt vervangen door asfalt en aan weerskanten van de Stationsstraat wordt een fietspad aangelegd.De bushalte wordt verplaatst naar de Wandelweg en de inrit naar het parkeerterrein komt te vervallen. (informatie van gemeente Zaanstad)

Stationstraat dicht

wormerveer afsluitingDe Stationstraat gaat de komende maanden helemaal dicht, de Wandelweg is alleen vanaf de kant van Krommenie te bereiken. Alle doorgaande routes in Wormerveer worden 30 km-zone. Er komen tientallen waarschuwingsborden. Automobilisten wordt aangeraden Wormerveer te vermijden.

In de praktijk zullen veel automobilisten echter bij Plein 13 via de Zaanweg richting Krommenie gaan rijden. Daar zal de grootste verkeershinder optreden. (klik op kaartje voor vergroting)

Ondernemers niet geïnformeerd

Niet iedereen is gecharmeerd van de afsluiting, ondernemer Leon Hamming van de Saenkanter stelt dat de informatie achterblijft, dat het zal leiden tot een ‘verkeersinfarct’ en dat de afsluiting wel erg lang duurt.