Vandaag: 100 jaar Roda!

Vandaag, 1 februari, is het 100 jaar geleden dat de Westzaanse korfbalvereniging Roda werd opgericht. Het jubileum wordt het hele jaar door gevierd.

Zaterdag begint dat met een receptie voor genodigden en daarna een instuif. Op 7 april is een reünie, het weekend van 22-24 juni staat in het kader van optredens en sportevenementen. Op 22 december sluit Roda het jubileumjaar af met een galafeest.

Het feestweekend van 22 juni begint met Westzaanse artiesten zoals Wolter Kroes, Harry Slinger, Noa Celik en Brechtje Kat. Op zaterdagavond 23 juni speelt de Assendelftse band Foame en op zondag 24 mei zijn er sportactiviteiten.

Ook staan er een fiets- en bootpuzzeltocht, klaverjassen, fietsrondje IJsselmeer (10 mei) en een zwemfestijn op de agenda.

Historie

De sportieve hoogtepunten van Roda lagen in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw toen de club verschillende seizoenen in de hoogste korfbalklasse speelde.

De dorpsclub had in de zestiger jaren een bloeiende jeugdafdeling van meer dan 165 jeugdleden. Voor een klein dorp als Westzaan was dat een ongekend aantal. In 1972 werd aspiranten A kampioen van Nederland onder leiding van trainer Ben van Leeuwen. De grote animator van de jeugdafdeling in die jaren was P.J. de Jager.

De Westzaanse vereniging bereikte in de jaren tachtig nog de overgangsklasse. Roda is nu eersteklasser en heeft 3 senioren- en 8 jeugdteams.

Roda is de op één na oudste korfbalclub van de Zaanstreek, KZ dateert uit 1910, ZKV werd in november 1918 opgericht.

Opgeven voor de reünie bij jubileum@wkvroda.nl.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *