Vandaag staakt het streekvervoer (en morgen, en overmorgen en…)

Vandaag start de staking van medewerkers in het streekvervoer. Er rijden (veel) minder bussen en trams. Wat er wel of niet rijdt is slecht voorspelbaar, waardoor je reis zich moeilijk zal laten plannen. De staking duurt tot en met vrijdag. 

De stakingsbereidheid lijkt groot, en dat niet alleen; waar bij de vorige staking alleen leden van vakbond FNV meededen, sluit vakbond* CNV nu ook aan. 98% van haar leden stemde in met de staking.

Zij verzetten zich tegen de hoge werkdruk, ze willen een betere ouderenregeling en een loonsverhoging. 

Een oplossing van het conflict is niet echt in zicht omdat de werkgevers de lopende cao weigeren open te breken. Eerder kondigden chauffeurs van FNV aan dat het nog een ‘pittige winter’ kon worden. 

Bij de vorige staking reed zo’n 40% van de bussen niet, maar omdat nu CNV-leden aansluiten zou dat percentage deze week hoger kunnen uitvallen.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Josefine Prenger

  Misschien was het een optie geweest om gewoon te blijven rijden,maar iedereen gratis mee nemen???
  Dat zat ook een vermogen kosten voor het streekvervoer

  • l. Boonstra

   Dat hebben de vriendjes van de vervoerders in de Rechtbank verboden. Je mag niet rijden zonder de klant te laten betalen.

  • Liam de Haas

   Kennelijk is dit niet algemeen bekend, maar de rechter heeft dat verboden. In het verleden is dit wel gedaan bij stakingen in het OV, maar de bedrijven zijn naar de rechter gestapt en die heeft ze gelijk gegeven. Het wordt gezien als diefstal en deelnemende chauffeurs/personeel krijgen dan fikse boetes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *