Varen door Oostzaan (video!)

Werken voor De Orkaan is topsport. We worden altijd afgerekend op het laatste stuk, de boog staat continu gespannen en er moet gepresteerd worden op hoog niveau.

Zo ook op zondag.

Vandaag stapten we in een bootje met een fluistermotor erachter. Om verslag te doen vanaf het water. Alles voor de lezer, iemand moet het doen:

PS We werpen de kritiek van de hoofdredacteur (‘Jullie maken je er met een Jantje-van-leiden vanaf’) ver van ons. Op 2.02 minuten zie je de perfect geregisseerde scene van ‘de traktor over de brug’, en op 4.32 minuten vliegt die watervogel met militaire precisie voor de boot langs.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Sonja Puhl Diehle

  Dat is nog eens een interessant verslag.

  • De Orkaan

   Dank je! We doen ons uiterste best!

  • Bart van der Laan

   Heb de film (duurt 5 minuten) helemaal uitgekeken. Heb vooral genoten van het rustgevende geklots van het water tegen de boot. Geweldig, een buitenboordmotor zonder herrie. Als inwoner van Wormer (sinds 1943) heb ik heel wat tochtjes gemaakt door het prachtige Wormer- en Jisperveld,vooral met een benzinemotor. En dat is natuurlijk héél wat lawaaieriger.

  • Jan Dirk Schouten

   Die rust is er niet als er een festival in dit natura 2000 gebied gehouden wordt. Als omwonende moet je dan een weekend in de herrie zitten.

 • O,hou op ik krijg hier zo’n heimwee van !!

 • S. Meijn

  Als je de brug onder door gaat aan de rechterkant, lagen er zo rond de jaren 1930 div. puf en visboten die vis op haalde uit de dorpen langs de zuiderzee. Was onder maatsevis. uit IJmuden kwan vis afval. dit was toen voor de legeenden. Voor de brug was een cafe de Hoop. in de volksmond cafe van Blik zo werd ook de brug genoemd de Blikkerbrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *