V&D failliet, winkels blijven open

V&D is sinds 31 december 2015 officieel failliet. De winkels blijven voorlopig open. Veel leveranciers hebben hun leveringen opgeschort maar V&D zelf stelt dat er nog voldoende voorraad is om de winkels open te houden.

Er wordt volgens de bewindvoerders gestreefd naar het open houden van alle filialen. In eerdere berichten was er ook sprake van dat vooral toplocaties als Amsterdam, Maastricht, Den Bosch en Den Haag open zouden blijven.

Een sluiting van V&D aan de Gedempte Gracht zou een gevoelige slag zijn. De leegstand is nu beperkt.

Dolcis is weliswaar recent gesloten – wegens moeilijkheden van eigenaar Macintosh, maar Manfield (zelfde eigenaar) is nog open, evenals Scapino op de Rozengracht.

dolcis

Ook Dixons en MyCom zijn vanwege een faillissement van de eigenaar dicht. Op hoek Westzijde Gedempte Gracht komt echter een ING kantoor (was Ulla Popken) terwijl ook voor de leegstaande panden van Rentenaar en Telfort (onder) nieuwe huurders zijn.

telfort

Problematischer is het in het Rozenhof (naast V & D), waar een groot deel van de panden leegstaat.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Remarksolutions

  Is de telfort winkel ook al dicht??

  • Bertus

   Telfort is naar de oude HI winkel gegaan, (overkant van de ongedempte gedempte gracht) Pandje staat al een paar maanden leeg.

   Ben benieuwd wat er in het oude telfort pandje terug komt. Hoop niet de zoveelste dump of knaakland.

 • De Orkaan

  Volgens het bord is het dus “verhuurd”.

 • triest

  Sun Capital, de grote investering maatschappij die achter V&D zit, heeft hier toch naar het lijkt willens en wetens de boel failliet laten gaan en alleen maar aan V&D geld willen verdienen, ongeacht de gevolgen.

  Het zou mij niks verbazen als winkelstraten zoals wij die nu nog kennen tot het verleden gaan behoren. Mensen kopen teveel online om nu nog zoveel winkels te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *