VDP-campagne van start

De Vrije Democratische Partij (VDP) doet slechts in twee van de twintig Nederlandse kieskringen mee en heeft slechts één kandidaat: partijleider Burhan Gökalp.

Maar dat weerhoudt de partij niet van het voeren van enthousiast campagne voeren. Het hoofdkantoor aan de Zaandamse Krimp (voorheen Fish Grill, zorgcentrum en coffeeshop) is inmiddels zo goed als dichtgeplakt met affiches.

Eind januari werd de partijleider nog aangehouden, er waren in december al diverse klachten ingediend wegens anti-joodse- en anti-homo-standpunten van de partij.

Die standpunten zijn dan ook niet op de affiches terug te vinden. Het gaat nu nog alleen om het verlaten van de EU, gratis gezondheidszorg, meer werkgelegenheid, studiefinanciering, verhoging van salarissen en verlaging van belastingen, huren en pensioenleeftijd.

De website www.vrijedemocratischepartij.nl werkt overigens niet. En omdat ook de Facebook-pagina’s en het Twitter-account zijn verdwenen, wordt de communicatie met de achterban wat lastiger. Vooralsnog zijn de affiches de enige openbare uiting.

We hebben in Zaanstad verder geen affiches gezien, maar op het hoofdkantoor nemen ze nu al flink wat zon weg.

Deel dit artikel:

13 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *