VDP-campagne van start

De Vrije Democratische Partij (VDP) doet slechts in twee van de twintig Nederlandse kieskringen mee en heeft slechts één kandidaat: partijleider Burhan Gökalp.

Maar dat weerhoudt de partij niet van het voeren van enthousiast campagne voeren. Het hoofdkantoor aan de Zaandamse Krimp (voorheen Fish Grill, zorgcentrum en coffeeshop) is inmiddels zo goed als dichtgeplakt met affiches.

Eind januari werd de partijleider nog aangehouden, er waren in december al diverse klachten ingediend wegens anti-joodse- en anti-homo-standpunten van de partij.

Die standpunten zijn dan ook niet op de affiches terug te vinden. Het gaat nu nog alleen om het verlaten van de EU, gratis gezondheidszorg, meer werkgelegenheid, studiefinanciering, verhoging van salarissen en verlaging van belastingen, huren en pensioenleeftijd.

De website www.vrijedemocratischepartij.nl werkt overigens niet. En omdat ook de Facebook-pagina’s en het Twitter-account zijn verdwenen, wordt de communicatie met de achterban wat lastiger. Vooralsnog zijn de affiches de enige openbare uiting.

We hebben in Zaanstad verder geen affiches gezien, maar op het hoofdkantoor nemen ze nu al flink wat zon weg.

Deel dit artikel:

13 reacties op VDP-campagne van start

 1. Marco schreef:

  Mooie standpunten toch? Maar wie gaat dat betalen?

 2. Rmathijs schreef:

  Hij heeft wel voldaan aan de inschrijfvoorwaarden van de Kiesraad, dus ook iets van 12.000 euro gestort op de rekening van de Kiesraad..

  Hij verwacht er dus wel veel van :-O

 3. Janneke schreef:

  Vanochtend zag ik er ineens minimaal 3 op De Dors in Oostzaan hangen.
  Om lantaarnpalen heen. Terwijl Gemeente Oostzaan zo’n mooi bord had geplaatst met alle verkiezingsposters op een rijtje

 4. Kay schreef:

  Ik heb net een compleet idiote flyer (meegekomen met reclame) van deze partij in mijn brievenbus gekregen.
  Hun enge standpunten over oa. homo’s staan er nog steeds in!

 5. Rmathijs schreef:

  De WebSite is inmiddels weer gerepareerd,

  en de doelen zijn inmiddels verruimd? o.a. Gratis gezondheidszorg voor iedereen..

 6. Dwarsligger schreef:

  Ik vraag mij af of de VDP het partijprogramma heeft laten doorrekenen door het CPB. Ik denk dat hun doelen alleen gerealiseerd kunnen worden met een miljardenfinanciering vanuit een oliestaat.

 7. Lola schreef:

  Affiche staat vol spelfouten en onduidelijke zinnen, standpunten spreken elkaar tegen (bezuinigen op defensie maar wel dienstplicht invoeren), verbod op homohuwelijken, abortus en dat soort ongein. Enge partij.

 8. Dwarsligger schreef:

  De gemeente Wormerland heeft een vergunning afgegeven: ‘Op grond van artikel 2.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening (Apv) is de volgende vergunning verleend:
  – Aan Centercom voor het plaatsen van 20 sandwichborden in opdracht van de Vrije Democratische partij in de periode 6 t/m 15 maart 2017.’ Dit wordt in de Zaankanter van woensdag 1 maart gepubliceerd en staat sinds vandaag op de website van de gemeente: https://www.wormerland.nl/mozard/document/docnr/291396

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *